Archihus

Få julestemningen med ditt eget juleverksted

Norske juletradisjoner er lange og gode, og en av tradisjonene er at man skal bake «7 sorter til jul». Et koselig juleverksted på kjøkkenet kan være en enkel vei til målet.

Unngå kaos og stress med disse 7 enkle og gode julekakene som matprat.no har hentet fra Opplysningskontoret for brød og korn. Og husk; du kan velge dine egne favoritter, om 7 sorter blir litt mye. 

1. Kokosmakroner
Kom i julestemning med kokosmakroner! Skal du ha juleverksted med mange er makroner greit å bake sammen med for eksempel havrekuler eller brune pinner. 

Kokosmakroner. (Foto: Mari Svenningsen)

2. Kakemenn  
Denne kakemennrøra består av bare 5 ingredienser, så den smeller du sammen på 1-2-3. Oppskriften er stor nok til at man kan være minst 4 personer som stikker ut kakemenn. 

JULEMENN-2366301-Foto_Mari_Svenningsen.jpeg Kakemenn. (Foto: Mari Svenningsen)

3. Brune pinner
En skikkelig god julekake som fint kan bakes med flere. Lag en dobbel porsjon av oppskriften så kan alle trille pølser og klemme kaker, og få med seg en liten kakeboks hjem.  

BRUNEPINNER-1667808-Foto_Mari_Svenningsen.jpeg Brune pinner. (Foto: Mari Svenningsen)

4. Smultringer  
På smultbakst er det lurt å være to bakere, for da kan en kjevle og stikke ut kaker, mens den andre kan steke kakene. Å vokte smultet og kjevle kaker samtidig kan være litt stressende for en person.

Smulteringer-1675391-Foto_Mari_Svenningsen.jpeg Smultringer. (Foto: Mari Svenningsen)

5. Pepperkaker 
Å stikke ut pepperkaker med ulike former og pynte de med melis og non stop er en enkel og morsom aktivitet som alle synes er gøy. Juleverksted med pepperkaker har ingen aldersgrense.

pepperkakebaking-matprat.jpeg Pepperkaker.

6. Lussekatter   
Deilig søt gjærbakst som skal bakes til luciadagen. Og her kan alle få lov til å boltre seg og være kreative med former og fasonger. 

Lussekatter.

7. Havrekuler - barnas konfekt  
Har du små barn eller vil bare bake noe superlett er barnas konfekt perfekt. Men du må like litt klin og kliss. Her er det ikke noe steketid.

Havrekuler.