Archihus
Det store funkishuset Sathu med store vinduer, utkraging og utleieleilighet. Her illustrert med krukker og utemøbler, beliggende ved et vann.

I en ny bolig vil du ha lavere strømutgifter

Verden har forandret seg og det har blitt mer usikre tider for oss nordmenn. Renten øker, strømprisene blir høyere, og vi har mer ustabilitet på grunn av Ukraina-krigen.

Trygghet og forutsigbarhet på månedlige bokostnader er viktig i i vår hverdag. En av kostnadene som har økt mye det siste året er strømutgifter. Det er mange vurderinger man skal gjøre når man skal kjøpe seg en ny bolig. Det er helt klart at det er mange gode bruktboliger på markedet, men med tanke på kun energibehovet i en bolig så kan sjeldent en bruktbolig konkurrere mot en helt ny bolig. 

De tekniske kravene til en bolig er stadig i endring og en bruktbolig som kun er 10 år gammel hadde faktisk ikke så strenge energikrav som dagens nybygde boliger har. Kravene til blant annet isolasjon og vinduer er strengere nå og dette bidrar til at boligen trenger mindre energi til oppvarming som gir et lavere strømforbruk, noe du vil merke på strømregningen.  

Lene-vedal-rund.png

«Alle våre Archihus tilfredsstiller kravene i teknisk forskrift​, noe som gjør våre boliger svært energieffektive. Sammenligner man en bolig fra tilsvarende størrelse fra nittitallet er strømforbruket etter våre beregninger halvert.»

– ​Lene Vedal Moore, teknisk direktør

Jeg ønsker en uforpliktende husprat med en boligrådgiver

Fastpris, mindre vedlikehold og tilpasning

Et annet argument for forutsigbare bokostnader er at når du inngår en kontrakt på bygging av ny bolig så er det fastpris. Du vet nøyaktig hva byggeprosjektet skal koste deg og du skal verken bruke tid eller mer penger på å endre eller pusse opp. Derfor mener vi det er en stor fordel å bygge nytt kontra å kjøpe en bolig på bruktmarkedet. Når du får nøkkelen til din nye bolig er alt ferdig akkurat slik du vil ha det og du og din familie kan bo og leve der i mange år før det er behov for vedlikehold.

Enda et argument for å bygge nytt er at du kan få et hus som er skreddersydd for deg. Vi har dyktige boligrådgivere og arkitekter som har bred og god erfaring gjennom mange år. De vil lytte til deg og ditt behov, gi deg gode råd og sammen vil dere komme frem til en husmodell som du blir fornøyd med og som passer til din tomt.  

Ønsker du flere gode innspill på hvorfor det er smart å bygge nytt så kan du lese her.

Kjetil Dyreng rund.png

«Gjennom våre norske og nordiske leverandører leverer vi produkter av høy kvalitet. Som til enhver tid er tilpasset norske forhold. Ved kjøp av nybolig hos oss, vil du sikre deg lave vedlikeholdskostnader.»

– Kjetil Dyreng, direktør innkjøp og logistikk.

Bestill vår huskatalog