5 gode grunner for å kjøpe nytt hus

Å kjøpe bolig er en stor og viktig avgjørelse i våres liv. Der vi bor er der vi skal leve godt, oftest i mange år. Å bygge nytt / kjøpe nytt, kan ofte også føles litt utrygt og overveldende da det er mange valg som skal taes og som oftes mye penger som står på spill. Her gir vi deg noen gode råd og betraktninger ifht. å kjøpe nytt hus, som kanskje kan hjelpe deg litt på veien til drømmeboligen.

 1.      Det er gunstig å kjøpe nytt kontra brukt både på lang og kort sikt
  Over tid så vet vi at det ofte er billigere å bygge nytt/kjøpe nytt hus fremfor å kjøpe en brukt bolig. Med nytt hus så slipper du store vedlikeholdskostnader og store utgifter knyttet til oppussing. Selv om nybygg er dyrere enn tilsvarende brukte boliger, kommer nye boliger ofte godt ut hvis man ser på totalkostnadene knyttet til huskjøpet,  feks- lavere dokumentavgift. I et nytt hus kreves det også mindre energi til oppvarming, da nye hus er tettere og bygget etter andre standarder enn gamle hus. Med de høye energikostnadene vi har i dag, vil du derfor få reduserte månedlige kostnader knyttet til strøm.

 2.    Trygghet og garanti
  En fordel med nybygg er at man slipper å reklamere eller kreve heving av boligen som følge av mangler, da det sannsynligvis ikke foreligger større feil og entreprenøren skal være behjelpelig med å rette opp manglene. Når du kjøper en helt ny bolig, har du en lovfestet garanti på 5 år. Dette gir et sterkere rettsvern enn ved kjøp av brukt bolig.
 3. Påvirke alle valg selv / Skreddersøm
  Å flytte inn en helt ny bolig gir en god og spesiell følelse. I ny bolig er det ingen som har laget hull i vegger eller riper i gulvet før deg og du kan påvirke alle valg selv og gjøre det helt unikt. Å ha denne muligheten til å påvirke hvordan den fremtidige boligen din skal se ut og oppleves er en stor fordel.
   
 4. Godt innemiljø
  I tillegg til det økonomiske aspektet, er det godt å vite at ethvert rom i et nytt hus tilbyr et godt og rent inneklima og at huset du bor i, er bygget i henhold til dagens strenge krav. Du vet hva du får, alt er nytt og alt er optimalt utført av fagfolk. 
   
 5. Ingen budrunder og nymoderne løsninger
  Bygger du nytt hus, har du full kontroll over alt fra det elektriske anlegget, ventilasjon, brannsikring og våtrom. Du har dessuten mulighet til å velge smarte moderne løsninger som de i et gammelt hus bare kan drømme om. Hva med et integrert musikkanlegg i taket eller app-styrt lyssetting?
  Ingen stressende budrunder. Huskjøp betyr ofte stressende budrunder i konkurranse med andre kjøpere. Med stadig økende priser i bruktboligmarkedet er ikke heller prisforskjellen på brukt og nytt lenger så stor. Ved å bygge nytt, avtales som oftest fastpris og du slipper de nervepirrende budrundene der drømmehuset glipper i siste innspurt.


Bestill vår huskatalog
Dette feltet er påkrevd
Velg kommune fra listen
Har du tomt?

Samtykker