Hva betyr areal-benevnelsene?

Skjønner du ikke forskjellen på "BRA total", "BRA bolig", "P-rom" og "BYA"? Fortvil ikke - her får du forklaringen.

Under alle våre husmodeller finner du en faktaboks med ulike areal-benevnelser. Scroll nedover for å se hva de ulike forkortelsene betyr.  

Bruksareal bolig (BRA bolig)

Dette er arealet innenfor ytterveggene. BRA bolig viser deg hvor mange kvadratmeter du har til disposisjon innvendig i huset ditt, inkludert boder, men ikke yttervegger. Carport, overbygd terrasse og sportsbod inngår ikke i BRA bolig.  

Bruksareal total (BRA total) 

Dette er arealet innenfor boligens yttervegger. Overbygde arealer utvendig, som for eksempel overbygde terrasser, inngangspartier og carport inngår også i BRA total.   

Primærrom (P-rom)

Dette kan sies å være "den viktige delen av boligen"; altså oppholdsrom som stue, kjøkken, bad og soverom. P-rom kan også forklares som "BRA bolig" minus boder med vegger og skillevegger mellom boenheter.


Bebygd areal (BYA) 

Dette er det arealet som bygningen opptar av terrenget, altså fotavtrykket til boligen. Utkragede bygningsdeler med fri høyde mer enn 0,5 m over terreng og opptil 5 m er med i BYA. Vi gjør oppmerksom på at utvendig biloppstillingsplass kan være inkl i BYA, sjekk gjeldende reguleringsplan. 


Bestill vår huskatalog
Dette feltet er påkrevd
Velg kommune fra listen
Har du tomt?

Samtykker