Få inspirasjon til kjøkkenet

Archihus er bygget for det stilrene uttrykket, med moderne linjer, åpen atmosfære og god utsikt til omgivelsene. Dette speiler vår kjøkkenfilosofi om at funksjonalitet, benkeplass og oppbevaring skal kreve mye av designet.

Tilbords med moderne, stilrene og naturnære impulser

Kjøkkenet og spiseplassen er et samlingsted der vi tilbringer mange av livets timer. Husets hjerte byr på ekstra gode opplevelser når både funksjonalitet og trivsel harmonerer. Og dét - er en kunst.

Du finner alle våre arkitekttegnede hus her

Hvordan skape et funksjonelt kjøkken?

I følge Gry Smevoll og Åshild Sagstuen hos Norema på Hamar, er en grundig behovsanalyse det første steget på veien mot et velfungerende, tidløst og vakkert kjøkken. – Det er mange faktorer som gjør et kjøkken smart og funksjonelt, og planleggingen starter ut fra spørsmål som hvor mange mennesker det bor i boligen, hvordan behovet er for benkeplass og oppbevaring, selve planløsningen i huset og selvfølgelig budsjettet, forteller Gry.

– Helheten er viktig, og gjerne starter vi byggingen av et kjøkken ut fra en reell hustegning, slik at vi kan skreddersy en løsning etter kjøkkenets muligheter og utforming. Sammen med kundene våre ber vi dem om å tenke seg nøye om i alle valg, slik at vi kan innrede et kjøkken som varer i lang tid, både kvalitetsmessig og trivselsmessig. Vi oppfordrer kundene våre til å tenke fremover i tid, kanskje er de i småbarnsfasen akkurat nå, men etterhvert skal husets rom også fungere for større barn og ungdommer. Sammen hjelper vi kundene med å ta valg de vil trives med, også om mange år. 


– Med tanke på Archihus sin moderne stil, er det mye spennende på kjøkkenfronten som kler disse husene veldig godt. Vi ser at farger er på vei tilbake, som grått og lysegrønt, beige og mørkere farger. Dette er lekkert når det kombineres med lyst tre, mørkt metall, betong og marmor. Naturmaterialer og fargepaletter fra fjell og skog som mørk grønn og mørk blå, er veldig aktuelt, forteller Gry og Åshild.

Trenden med å bringe naturen inn i hjemmet blomstrer fortsatt, faktisk så mye at jentene hos Norema kan røpe at det snart kommer hyller med integrert belysning, slik at du kan gro urter og vekster under ekstra gode forhold på eget kjøkken. 

Ellers er kobber og myke farger motvekter som skaper myke elementer og wow-faktor på røffe, rustikke, stilrene og industrielle kjøkken. 

- Tenk over behovet, utnytt planløsningen godt og sett deg inn i alle de spennende, praktiske løsningene som finnes for oppbevaring, lagring og matlaging. Da kan du skape et kjøkken som både gourmetkokken og barneflokken kan boltre seg på, konkluderer Gry og Åshild. 

Du finner mer inspirasjon fra Norema her.

Bestill vår huskatalog
Dette feltet er påkrevd
Velg kommune fra listen
Har du tomt?

Samtykker

Planløsning med fokus på det smarte kjøkkenet

Archihus-forhandler Pia Westgaard hos ArkitektHus AS, har god innsikt i hva som skaper et smart og velfungerende kjøkken. 

– I dagens moderne hjem er man ofte travel, og da er det viktig at alt har sin plass for å kunne holde hjemmet ryddig. Huset vi har tegnet en planløsning på her, har en åpen løsning mot kjøkkenet. Dermed er det lurt at kjøkkenet også får en egen sone for klargjøring av mat og dekketøy, slik at man lettere kan holde rommet rent og ryddig. Hvis man for eksempel har middagsgjester, kan skitne tallerkener og matrester etter middagen holdes skjult fra den sosiale sonen. Det er hyggeligere å bruke tiden sin på middagsgjestene kontra det å stå på kjøkkenet og rydde etter middagen. Et godt eksempel på en smart løsning! Les mer om dette spennende huset i Fana her 

Rustikk dessert fra naturens eget spiskammer - velbekomme!

(4 porsjoner)

Ingredienser

4 epler

100 g havregryn

4 ts brunt sukker

8 stk finhakkede valnøttkjerner

2 ss smør

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 °C. Stikk ut kjernehusene av eplene, rist havregryn og hakkede valnøttkjerner i en tørr panne og bland inn smør. Fyll eplene og legg i en ildfast form.

Stek eplene i ca. 25 minutter og la dem avkjøles før du serverer med vaniljekesam, krem, vaniljeis eller vaniljesaus.

Oppskrift og foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no - fotograf Marte Garmann 

Våre moderne funkishus

Bygge funkishus? Vi har samlet masse god informasjon om våre moderne funkishus på en samleside som enkelt gir deg oversikt.