Quinta-serien: Småhus som skaper muligheter

Med Archihus sitt unike og nytenkende småhuskonsept, er det mulig å bo både nytt og flott selv om budsjettet er lavt og tomten liten.

Quinta-serien er utviklet for å kunne gi flere muligheten til å bygge nytt hus. Kort fortalt består serien av grunnmodellen Quinta 1 på 54 kvadratmeter med ett soverom. Dette arealeffektive og funkisinspirerte huset kan ved bruk av ferdigtegnede løsninger enkelt utvides og tilpasses med flere soverom, større stue, utleiedel, takterrasse og garasje. 

Et allsidig hus

Arkitekt Kjell Johansen har tegnet Quinta-serien, og forteller at inspirasjonen ble hentet fra Tyskland og leilighetsmarkedet. 

- Idéen til Quinta ble egentlig unnfanget da jeg ble oppmerksom på at blant annet i Tyskland var det veldig populært med såkalte mikrohus, veldig små enkeltstående boenheter. Jeg hadde jo selv tegnet en del leiligheter opp igjennom, og ved å tegne om disse litt og sette på yttervegger var egentlig utgangspunktet til Quinta født, sier Johansen.

Johansen forteller videre at serien er enkle funkisinspirerte hus. Målgruppene er gjerne de som etablerer seg for første gang, eller for seniorer som ønsker et eget hus, men ikke en stor villa. Samtidig forteller statistikken at i 41 prosent av alle husstander i Norge bor det kun én person. Quinta kan være et perfekt hus for personer som ønsker et hus i stedet for en leilighet men samtidig ikke trenger like mye plass som en familie. 

- Vi har tenkt at det skal være et litt allsidig hus, men først og fremst et lite hus med muligheter. Samtidig må det være innenfor rammen av hva folk ser for seg som et normalt hus, med stue- og kjøkkenløsning, adskilt soverom, våtrom med dusj, toalett og opplegg til vaskemaskin, samt lagringsplass i form av en liten bod og smarte skapløsninger, sier Johansen. 

Bytt ut studenthybelen

Alle Quinta-husene er enkle, arealeffektive og prisgunstige, og åpner opp for muligheter du kanskje ikke visste du hadde. Om du skulle få tak i en liten tomt, eller er så heldig å få en hageflekk av foreldrene dine, er det nå absolutt mulig å bytte ut studenthybelen med et splitter nytt Quinta-hus. 

Les mer om våre moderne funkishus her!
Se våre hus her!


Kjell Collage

- Selv er jeg godt fornøyd med at vi har landet på en grunnmodell som enkelt og på en rimelig måte kan utvides med en underetasje hvis man har en skråtomt, eller i lengden på en flat tomt. På skråtomter kan man i utgangspunktet bygge to like boenheter oppå hverandre, og dermed leie ut den ene delen. Da kan man bo ganske rimelig, forklarer Johansen.

Og med en utleieleilighet i underetasjen har du muligens råd til takterrasse også? Og hvem vet; den dagen foreldrene dine ikke lenger ønsker å bo i hovedhuset, kan dere jo vurdere å bytte hus? 

Bestill vår huskatalog
Dette feltet er påkrevd
Velg kommune fra listen
Har du tomt?

Samtykker

Bli med inn

Slik kan din neste bolig se ut.

Moderne uttrykk

Da Quinta-serien ble utviklet var det også viktig at husene beholdt Archihus sitt særegne uttrykk. 

- Vi ønsket å utforme husene på en moderne måte, og samtidig ha med signaturelementene til Archihus. Bruk av store vinduer og god takhøyde øker romfølelsen i huset, forklarer Johansen.

Han avslutter med å fortelle at Quinta-modellene er å betrakte som gode grunnmodeller fra Archihus som vi kan tegne videre på for å skape et moderne funkishus som passer deg og din fremtid helt perfekt. Det unike med disse husene er at de enkelt kan tilpasses nye ønsker og behov.

I vår huskatalog har vi vist noen alternativer i Quinta-serien. Bestill katalogen under eller ta kontakt med en av våre dyktige forhandlere for en uforpliktende boligprat - kanskje nettopp du flytter inn i et helt nytt Quinta-hus i nær fremtid? 

Bli bedre kjent med Quinta-husene våre

Moderne funkishus

Bygge funkishus? Vi har samlet masse god informasjon om våre moderne funkishus på en samleside som enkelt gir deg oversikt.

Vil du vite mer?

Ønsker du å bygge arealeffektivt og rimeligere? Har du en tomt som passer perfekt? Legg igjen telefonnummeret ditt under så vil en av våre dyktige boligkonsulenter ta kontakt med deg.
Jeg ønsker at dere tar kontakt med meg
Dette feltet er påkrevd
Velg kommune fra listen
Har du tomt?

Samtykker