Se familiens tilpassede ferdighus

Se familiens tilpassede ferdighus

Familien Onarheim fra Fana i Bergen skal bygge drømmehuset! La deg inspirere av deres flotte variant av Avenir-huset med dobbel garasje, takterrasse og utleieleilighet med to soverom.

- Vi hadde klare formeninger om hvordan huset skulle brukes og se ut, og jeg hadde allerede tegnet en skisse av drømmehuset da vi tok kontakt med Archihus, sier husbygger Preben Onarheim.  

Funkishus med utleie

En smal, stilren, moderne og funkisinspirert enebolig med flatt tak var det Preben og kona Nadia Corneliussen villa ha. Det kunne gjerne være et ”ferdighus”, men med et eksklusivt og annerledes uttrykk. I tillegg ønsket paret en utleieleilighet som ville generere mest mulig penger inn hver måned, samt en stor garasje og gjerne en takterrasse på toppen.

Se blir ferdighuset:

Bestill gratis husbrosjyre
Dette feltet er påkrevd
Velg kommune fra listen

Samtykker

Pia Charlotte Westgaard, daglig leder i Arkitekthus (Archihus sin forhandler i Bergensområdet) tenkte umiddelbart at husmodellene Avenir og Sathu tilfredsstilte mange av parets krav og ønsker.   

- Pia kom tidlig med mange gode innspill som blant annet resulterte i at vi gikk fra 3 til 2 etasjer. Dialogen med Arkitekthus har hele veien vært veldig god. Det er ingen tvil om at de kan sakene sine, sier Preben.

Slik blir drømmehuset

Alle ønsker og behov ble formildet til Archihus-arkitekt Kjell Johansen via Arkitekthus, og etter fire-fem runder med innspill og forandringer forelå de ferdige tegningene. Huset kan enkelt beskrives som en forstørret variant av funkishuset Avenir. Under skisserer vi de største tilpasningene:  

  • Paret har bygd på en stor dobbelgarasje og dermed fått en takterrasse på nesten 50 kvadratmeter oppå denne.
  • For å få en skjermet uteplass skal de også ha en takterrasse med glassrekkverk på toppen av huset. En utvendig trapp med dør ut fra stua tar deg opp hit. Under trappa blir det bod til sportsutstyr, sykler, gressklipper etc.
  • I 2. etasje har paret valgt å gjøre om to av soverommene til store walk-in closets. Disse har vindu, er godkjent som soverom, og kan enkelt gjøres om ved behov for flere sengeplasser. Huset har dermed fått tre soverom og to store walk-in closets i stedet for fem soverom. 
  • I tillegg til det store badet i 2. etasje har etasjen også fått et separat toalett.
  • Kjøkkenet er tegnet som et ”råkjøkken” med delevegg slik at det skal være mulig å skjule oppvask og rot når man har gjester.   
  • I 1. etasje blir det en ”barneseksjon” med to soverom, felles bad og tv-stue med utgang til en overbygd uteplass.
  • For å maksimere leieinntektene er utleieleiligheten tegnet med to soverom istedenfor ett.
  • Paret har også valgt å oppgradere parketten på gulvene, samt kjøpt kjøkken- og badeinnredning selv.

Gjennomtenkt løsning

Preben og Nadia har tenkt på det meste. For å gjøre utleieleiligheten mest mulig attraktiv på leiemarkedet valgte de å tegne den større og gi den et soverom ekstra.   

- Merkostnaden med å utvide utleiedelen ble ikke så stor, så dette var en opplagt løsning, sier Preben.    

Familien ser for seg at de skal bo lenge i huset, men det er jo slettes ikke sikkert at de skal bo der for alltid. Og om de en gang ønsker å selge, så kan de to walk-in closetene enkelt gjøres om til to soverom.

- Det er smart å legge til rette slik at familier med behov for flere soverom også kan finne huset interessant. Hvert walk-in closet har derfor vindu og er godkjent som soverom. Dét er også grunnen til at kona og jeg fikk like store walk-in closets, ler Preben.

Hjelp til tomtefradeling

Huset skal bygges ved siden av huset der familien Onarheim bor nå. Arkitekthus har tatt ansvaret for hele prosessen med fradeling av tomta.

- Skal man få tilslag på en søknad om tomtefradeling, så er det en stor fordel å kjenne byggesaksavdelingen og vite hvordan ting bør formuleres. Arkitekthus har innhentet den nødvendige kompetansen for å gjøre prosessen mest mulig effektiv, sier Preben. 

Før byggingen kan starte må det skiftes ut noe jordmasser på tomta. Det må også sprenges og settes opp støttemurer slik at hele arealet på  700 kvadratmeter kan utnyttes. Målet er en arealeffektiv tomt med minst mulig vedlikehold. 

- Jeg må jo si at jeg gleder meg stort til den dagen vi kan sitte på takterrassen og nyte utsikten til et godt glass vin.

Med to barn og travle jobber var familien Onarheim helt avhengig av profesjonell og god hjelp for å realisere husdrømmen. Så langt har de opplevd samarbeider med Archihus som udelt positivt, og nå ser de frem til at spaden settes i jorda og at funkishuset endelig kan reise seg.   

- Jeg må jo si at jeg gleder meg stort til den dagen vi kan sitte på takterrassen og nyte utsikten til et godt glass vin, sier Preben.

Trykk her for å lese mer om Avenir-huset. 

Bestill gratis husbrosjyre
Dette feltet er påkrevd
Velg kommune fra listen

Samtykker