Slik bygger vi ditt nye hus

Når du bygger bolig med Archihus er vi med å bygge ditt hjem. Hos oss deler vi inn byggeprosessen i flere trinn. Se her hvordan vi realiserer din boligdrøm.

Rådgivning

Hos Archihus får du rådgivning gjennom hele prosessen - fra ditt første møte ned oss etter du har bestilt vår gratis huskatalog, til du flytter inn i din nye bolig. Du kommer til å få en fast boligrådgiver, men vi tilbyr deg også å snakke med våre arkitekter. Vi hjelper deg med husvalg, tilpasninger, byggesøknader og mye mer. Før du signerer kontrakten setter vi opp en økonomisk plan som viser alle kostnadene og elementene i byggeprosjektet. Vi kan også hjelpe deg med å finne din drømmetomt om du trenger det.

Detaljer 

Vi vet at alle har forskjellige behov og ønsker, og alle våre hus kan tilpasses det du har sett for deg. Archihus er bygget på detaljer, og dine detaljer er med på å gjøre din nye bolig helt unik.


Papirarbeid

Når du har inngått kontrakten med Archihus, fyller vi ut alle skjemaene i byggesøknaden og sender den til kommunen. Når byggetillatelsen er klar kommer man til en viktig milepæl på veien mot din nye bolig - oppmeldingsmøtet. Her møter du byggelederen din for første gang og boligrådgiveren er også med. I felleskap går dere gjennom alle avtaler og detaljer om byggingen av huset ditt og det er byggelederen din som skal holde kontroll på akkurat ditt byggeprosjekt.

Produksjon

Når alt er klart, begynner vi selve produksjonen av din nye bolig. Prosjekteringsavdelingen har nøye prosjektert huset ditt med alle nødvendige tekniske detaljer og logistikkavdelingen bestiller materialene. Dette sendes ut til byggeplassen etter hvert som tømreren har behov for det. Våre hus leveres ikke som elementer eller ferdigmoduler, vi bygger ditt hus på din tomt. 

Betaling 
Vi benytter Norsk Standard-kontrakter og de regulerer betalingsplanen. Den første fakturaen forfaller som regel når byggearbeidene starter og fordeles over fire fakturaer i løpet av byggeprosessen. Erfaringsmessig tar det tid å planlegge en ny bolig. Derfor anbefaler vi å ta kontakt med oss allerede i dag for å starte planleggingen av din nye bolig.

Byggeperioden
Når du kjøper et Archihus koordinerer vi hele byggeprosessen. Før vi starter setter vi opp en fremdriftsplan som gjør at du kan følge byggingen tett. Det er din byggeleder som koordinerer og sikrer at alle fag- og håndverkstjenester blir utført til rett tid og på rett måte. Er det noe du lurer på underveis i byggeperioden, skal du rette disse til din byggeleder.

Overlevering
Når huset står klart og du er klar for å flytte inn, skaffer vi ferdigdokumenter og alle nødvendige attester. Vi går igjennom huset sammen med deg før overlevering, slik at eventuelle avvik kan rettes opp. Deretter kommer vi også tilbake på en ettårskontroll, for å se at alt fungerer som det skal.


Bestill vår huskatalog
Dette feltet er påkrevd
Velg kommune fra listen
Har du tomt?

Samtykker

Se våre ferdighus her

Har du en stor hage?

Vi hjelper deg å fradele og selge tomten din - HELT KOSTNADSFRITT!

  • Vi tar oss av alle formaliteter og alt papirarbeid, mens du får hele overskuddet av salget. 
  • At Archihus er en ny huskjede i BoligPartner-konsernet betyr at vi har fri tilgang til alle ressurser som Norges største byggfaglige miljø har opparbeidet seg gjennom 25 år. Vår kompetanse sikrer deg en trygg og effektiv prosess. 
  • Vi er gjerne din trygge støttespiller og ordner alt rundt fradeling og salg av tomta for deg, mens du sitter igjen med hele gevinsten for tomtesalget. Forutsetningen er at vår kunde får bygge et Archihus på tomta - det er der vår fortjeneste ligger. 

Les mer her


Våre moderne ferdighus

Bygge funkishus? Vi har samlet masse god informasjon om våre moderne funkishus på en samleside som enkelt gir deg oversikt.