Tidlig ute med å tenke nytt

Da arkitekt Kjell Johansen begynte å tegne Archihusene for 20 år siden var målet hans å utvikle hus man aldri før hadde sett i en huskatalog.

En millenniumsserie med moderne og utradisjonelle murhus i anledning årtusenskiftet – ulikt alt annet man hadde sett i en huskatalog tidligere -  var det Kjell ønsket å trylle frem for Håndverkshus da han satte seg ved tegnebrettet på slutten av 90-tallet.

- Jeg hentet inspirasjon fra funksjonalismen og 1920- og 30-tallets funkishus. Ved å kombinere materialer og uttrykk i treverk og mur, og gi husene særegne signaturelementer, ble de lett gjenkjennelige, sier Kjell.

Kjøpte Håndverkshus

Da BoligPartner-konsernet kjøpte Håndverkshus av Kjell i 2016 var det med spørsmål om han kunne tenke seg å bli med på kjøpet for å videreutvikle millenniumsserien fra år 2000 til en helt ny huskolleksjon i BoligPartner-konsernet. Kjell tok utfordringen på strak arm, og resultatet fikk navnet Archihus.       

- Jeg ble overrasket og hoppende glad! Å utvikle konseptet Archihus er en drømmejobb for en erfaren arkitekt som meg, og det føltes som å vinne i Lotto da BoligPartner spurte om jeg ville ta på meg den jobben, sier Kjell.

"Det føltes som å vinne i Lotto da BoligPartner spurte om jeg ville ta på meg jobben med å utvikle Archihus"

Fra Håndverkshus til Archihus

Etter måneder med intensiv jobbing av Kjell, og sjef for produktutvikling i BoligPartner Konsern, Gunn Furulund Hedemann, er Archihus blitt en kolleksjon med moderne, formsterke, gjennomtenkte og lønnsomme hus. For å tilfredsstille den bevisste huskjøperen som ønsker å bygge noe ikke alle andre har, spenner boligene vidt i både form og størrelse. 

- Med et bredt spenn i huskolleksjonen – fra store, moderne husmodeller, til de noe mer moderate husene - vil potensielle kunder enkelt kunne finne et Archihus tilpasset sine behov. Alle husene kan selvfølgelig skreddersys av arkitekt, understreker Kjell.

Archihus er blitt en kolleksjon med moderne, formsterke, gjennomtenkte og lønnsomme hus.

Archihusene bygges i tre, med et stort innslag av mur, glass og stål. Noen kan beskrives som funkishus med flatt tak, mens andre har fått valmet tak eller saltak. Utvendig vil signaturelementer som buet inngangsparti, buet balkong, runde stålsøyler, store og høye vinduer, glassrekkverk og pusset kledning som ser ut som mur, gjøre husene lett gjenkjennbare. Innvendig er boligene dessuten listefrie, noe som gir rommene et rent og minimalistisk uttrykk.

Les mer: Dette gjør Archihusene unike

- En typisk Archihus-kunde har klare forventninger og meninger om hvordan et hjem skal se ut. Min målsetning er å tegne hus med planløsninger som innfrir disse forventningene – i tillegg til å gi kundene noen forslag til løsninger som de kanskje ikke visste at de ønsket selv, forteller Kjell.

Ifølge arkitekten er det tre suksesskriterier som skal til for å lykkes i en bransje med svært mange husleverandører.

– For det første må man ha et produkt som er like bra - eller bedre - enn det som allerede finnes i markedet. For det andre, trenger man signaturelementer som umiddelbart forteller publikum at ”dette er et Archihus”. Og for det tredje, er det en stor fordel at Archihus har hus i ulike størrelser med både flatt tak, saltak og valmet tak fordi dette gir et bredere marked. Vi kan også tilby kjedede eneboliger, tomannsboliger og firemannsboliger, avslutter Kjell.

Se noen av våre flotte hus her

Klikk deg videre for å se nærmere på noen av våre husmodeller.
Bestill vår huskatalog
Dette feltet er påkrevd
Velg kommune fra listen
Har du tomt?

Samtykker