Tilpasset ferdighuset til det ugjenkjennelige

Familien Sande fra Fana så for seg at de skulle bygge et herskapelig hus, men endte opp med et moderne funkishus. - Med dette huset får vi maks ut av både tomta og utsikten. Vi er så fornøyd! sier huseier Atle Sande.

Da familien hadde bestemt seg for å bygge funkishus, valgte de raskt ut Archihuset Sathu:  

Dette ble altså husmodellen som arkitekt Kjell Johansen (bildet) tok utgangspunkt i da han skulle tegne drømmehuset deres. 

- Det er nesten ingen som ønsker å bygge en standard katalogmodell, og vi strekker oss alltid langt for å tilpasse huset etter kundenes ønsker, sier Kjell.

Ønsker for drømmehuset

Fana-Familien har tidligere bodd tre ulike steder, og hadde klare tanker om hva de ønsket seg av et splitter nytt ferdighus. På ønskelista sto blant annet:    

  • Et hus med to etasjer der utsikten kan nytes til fulle. 
  • En stor kjøkken- og stueløsning med kjøkkenøy. Løsningen må ikke være for åpen.  
  • Romslige rom med walk-in closets til døtrene på 10 og 13 år. 
  • En kjellerstue der barna kan trekke seg tilbake. Denne må kunne fungere som gjesterom ved behov. 
  • En "voksensone" med soverom, walk-in closet og bad. 
  • Vaskerom med egen inngangsdør slik at hunden enkelt kan vaskes etter tur. 
  • Masse bodplass. 
  • Vannbåren varme, og varme gulv.
  • God takhøyde. 
  • Overbygget balkong.

SE ALLE ARCHIHUSENE HER

Utfordret 20 husleverandører 

Da Atle Sande (bildet) og familien endelig - etter flere års leting - fikk kjøpt en tomt i Fana i Bergen i november 2017 satte de seg ved pc-en og skrev en mail til cirka 20 ulike husleverandører. Basert på svarene de fikk i retur, inviterte de 3 av dem til en tomtebefaring, og det tok ikke lag tid før valget falt på Pia Charlotte Westgaard (bildet), daglig leder i ArkitektHus, daværende forhandler av Archihus i Bergens-området.  

- Pia skilte seg raskt ut. Hun var utrolig serviceinnstilt, "på", effektiv og dyktig, og hadde mange forslag til hvordan vi best kunne utnytte den 700 kvadratmeter store tomten. Noe av det vi satte størst pris på var imidlertid at hun var dønn ærlig i forhold til hva vi kunne forvente oss å få til på tomten. Ut i fra ønskelisten vår konkluderte også Pia raskt at det var et moderne funkishus vi drømte om - ikke et herskapelig hus slik vi hadde forestilt oss, sier han. 

Tilpasning av ferdighuset

Etter 4-5 runder med justeringer av tegninger følte familien at de hadde fått et hus som innfridde alle ønsker og behov. For å maksimere utsikten har hele huset fått store vinduer, og begge terrassene har glassrekkverk. Spennende detaljer som utkraginger, høyt trappevindu og kombinasjonen av treverk og pusset mur skaper et tøft og moderne Archihus-uttrykk. 

- Huset har mange ulike former og produkter som settes sammen, og i kombinasjon med kundens behov og ønsker kommer dette til å bli et kjempeflott hus. Vi gleder oss til det begynner å ta form, sier Pia.


Slik ble drømmehuset

Bla deg bortover.

Første etasje (under) er blitt "barnas etasje". Begge jentene har fått hvert sitt rom med walk-in closet, og god plass til å ha venner på besøk. I tillegg har etasjen bad, kontor, vaskerom og en tv-stue med dør ut til en uteplass. I tilknytning til inngangspartiet er det også tegnet inn et stort garderoberom som kan romme ytterklærne til hele familien. Ganske så praktisk!    

- Jentene har ikke noe forhold til dette med walk-in ennå, men bare vent, ler pappa Atle. 

Kjøkken og stue i andre etasje 

Øverst på ønskelista til Atle sto et stort kjøkken med plass til kjøkken-øy. Gjerne en åpen stue- og kjøkkenløsning, men det var viktig at den ikke skulle oppleves som et kjempestort, åpent rom. 

- Det synes jeg arkitekten løste bra ved hjelp av en L-formet vinkel-løsning på kjøkken- og stueområdet, sier Atle.   

Andre etasje (se over) inneholder også en "voksensone" med soverom, walk in-closet og bad. 

- Vi valgte å plassere døra inn til badet rett utenfor soverommet, slik at vi fikk mer veggplass inne på soverommet. På den måten fikk vi også en bedre planløsning på badet, sier Atle.  

I katalogmodellen har Sathu-huset hele 5 soverom og utleiedel. På grunn av størrelsen på tomten og reguleringsplanens krav til uteområde og parkeringsplass, valgte familien å droppe utleiedel. De prioriterte også tre store soverom med walk-in, fremfor flere små soverom. 

Følg byggingen på Instagram

Går alt etter planen kan familien flytte inn i november 2019. 

- Drømmen er å kunne stå på terrassen neste nyttårsaften, og nyte både den flotte utsikten (bildet) og rakettene, sier Atle. 

- Hva gleder du deg mest til med nytt hus? 

- At det er god plass til oss begge på badet. Kona gleder seg også veldig til å få skittentøy-sjakt fra badet og rett ned til vaskerommet. Vi ser også frem til å få et hus der alt er tilrettelagt med praktiske walk-in closets og masse bodplass. Varme gulv, og ren og frisk luft i hele huset blir også stas!   

Atle kommer til å legge ut bilder av byggeprosessen på Instagram-kontoen atlejhsande - følg den gjerne!

Tomten er snart ferdig planert. Her er Atle (t.h.) sammen med Kenneth som er ansvarlig for grunnarbeidet. 

Det måtte en del sprengning til for å kunne utnytte tomten best mulig. 

Se alle våre Archihus

Bestill vår huskatalog
Dette feltet er påkrevd
Velg kommune fra listen
Har du tomt?

Samtykker

Våre moderne funkishus

Bygge funkishus? Vi har samlet masse god informasjon om våre moderne funkishus på en samleside som enkelt gir deg oversikt.