Pia Web1

- Dette er hus mange drømmer om å bygge

Pia Charlotte Westgaard (35) fra Askøy utenfor Bergen går fra å selge BoligPartner-hus til å selge Archihus, og vår første forhandler har ståltro på produktet.

- Archihusene er tilpasset nåtidens behov. Mange av husene passer perfekt for bonusfamilier med mange barn. Dessuten kan de bygges på krevende tomter, planløsningene kan enkelt tilpasses, og husmodellene kan bygges med både skrått og flatt tak. Mange av husene har også utleieleilighet, noe som gjør at banken umiddelbart blir mer positiv, sier Pia Charlotte entusiastisk. 

Hus som skiller seg ut 

35-åringen har de siste månedene merket økt etterspørsel etter funkishus, og moderne hus som skiller seg ut.  

- Første gangen jeg så illustrasjonen av et Archihus tenkte jeg "disse husene skal jeg selge!" Archihus har husmodeller som mange drømmer om å bygge. Det er "nordic design" folk vil ha nå, og Archihusene leveres med en standard som vil være tilvalg hos andre husleverandører. Archihusene gir kundene det lille ekstra - noe som gjør huset unikt sammenlignet med andre kataloghus, sier Pia Charlotte. 

Archihus har husmodeller som mange drømmer om å bygge.

Den daglige lederen er utdannet teknisk tegner, og har erfaring fra ulike arkitektkontorer hvor hun både har tegnet og innredet hus. Hun jobbet også som eiendomsmegler, salgssjef i Living-kjeden og Key Account Manager før hun og mannen Espen Westgaard (43) begynte å selge BoligPartner-hus gjennom firmaet WSI Bygg AS i 2103. I dag har de 12 fast ansatte i tillegg til 6 innleide. 

- For vår del har 2016 har vært et tøft år med tanke på antallet solgte BoligPartner-hus. Hovedårsakene til dette er oljekrisa, samt at distriktet vi kan selge i er for lite, sier Pia Charlotte. 

Større salgsdistrikt

Med Archihus får hun et mye større geografisk område å boltre seg i, og hun er overbevist om at husmodellene til Archihus passer perfekt til folk i Bergensområdet. Faktisk har hun allerede to Archihus inne til kostandsberegning.   

-  Folk har i dag høye krav til type bolig og materialer. Mange kunder ønsker hus med store vinduer og mye lysinnslipp, og i Bergen - hvor det regner mye - er det fint å kunne sitte inne og få naturen inn i stua. I tillegg er det mange skrå tomter i området, og Archihus har mange fine hus for skrå tomter, sier Pia Charlotte. 

Kravstor kjøpegruppe

Hun ser for seg at målgruppen til Archihus blir 2.- og 3.-gangsetablerere, som har et hus å selge før de bygger nytt. 

- Det er folk med høye krav til kvalitet, oppsummerer Pia Charlotte, som allerede jobber fulltid med Archihus.   

Mannen Espen har fått en mer aktiv rolle i WSI Bygg, som skal fortsette å selge BoligPartner-hus. Archihus og BoligPartner vil få hver sin etasje i dagens kontorlokaler, og det skal straks ansettes flere i både ArkitektHus AS og WSI Bygg AS. 

Knallfint showroom

Akkurat nå jobber paret på spreng for å klargjøre kontorlokalene og det flotte showroomet.     

- Dette blir knallbra! Målet er at showroomet vårt skal gjenspeile kvaliteten i Archihus sine produkter og materialer, og når kundene kommer inn skal de få se og ta på dører, vinduer, rekkverk, tak, gulv og vegger, sier Pia Charlotte.  

- Hva er målet ditt det første året? 

- Jeg ser på dette som en spennende utfordring og har satt meg som mål å selge minst 10 Archihus det første året, sier Pia Charlotte selvsikkert. 

Vil du ta en boligprat med Pia? Trykk her da vel!