Archihus
Gunn Hedemann
Forfatter: Gunn Hedemann
Sist endret: 26. januar 2024
Lesetid: ~5 min

Hvordan skille ut tomt og selge til utbygger

Har du stor hage og vurderer å skille ut en tomt? Eller har du et tomteområde du ønsker å utvikle? Da er vi din rette samarbeidspartner. Vi hjelper deg med alle formaliteter kostnadsfritt mot at vi får bygge Archihus på tomten.

archihus-tomtekampanje-rettovenfra.jpg

At Archihus til enhver tid har kunder som leter etter en tomt å bygge på, betyr at du enkelt og raskt kan tjene gode penger på å skille ut og selge en del av hagen din. Som profesjonell aktør kjenner vi markedet godt, og vi har nødvendige ressursene for å gjøre dette på en trygg og effektiv måte. At Archihus er en huskjede i BP Gruppen Norge AS betyr at vi er så heldige å kunne benytte oss av all den kompetansen som Norges største byggfaglige miljø har opparbeidet seg gjennom 30 år. Det gir deg trygghet!  

Tomtebefaring og uforpliktende prat  

Eier du en tomt og lurer på hvor mye den er verdt, eller har du spørsmål rundt prosessen med fradeling, er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med  din lokale Archihus-forhandler for en uforpliktende tomteprat. Vi blir også gjerne med deg på en tomtebefaring for å kunne gi deg en skjønnsmessig verdivurdering av tomta. 

Jeg ønsker en uforpliktende husprat med en boligrådgiver

Skille ut tomt

Kort oppsummert kan Archihus være din trygge støttespiller og ordne alt rundt fradeling og salg av tomta for deg, mens du sitter igjen med hele gevinsten for tomtesalget - under forutsetning av at vår kunde får bygge et ferdighus fra Archihus på tomta. Det er der vår fortjeneste ligger. 

Archihus-tomtekampanje-plass-til-et-hus_redigert.jpeg

Prosessen med å skille ut tomt

Måten vi gjør det på er at du inngår en opsjonsavtale med oss, som gir oss rett til å bygge på din fradelte tomt. Deretter kan du lene deg trygt tilbake mens vi ordner absolutt alt det praktiske, og tar oss av alle formaliteter. En fradeling krever gjerne mange møter og mye papirarbeid: Fradelingssøknaden skal fylles ut, nabovarsler sendes ut og situasjonsplaner utarbeides. Archihus bistår hele denne delingsforretningen. Vi fyller også ut salgsdokumentene slik at du enkelt kan selge tomten direkte til vår kunde. 

Du får penger - vi får bygge på tomta

Når kommunen har ferdigbehandlet søknaden fyller vi så ut nødvendige dokumenter for salg og overskjøting av tomten til kjøper. Du får pengene for tomtesalget, og vår kunde får bygge et nytt Archihus. Vinn-vinn for alle parter! PS: Opsjonsavtalen vi inngår med deg vil gjelde for en begrenset tidsperiode.

Synes du dette høres interessant ut? Da håper vi du tar kontakt med  din lokale Archihus-forhandler . På alle våre kontorer sitter det erfarne rådgivere som gjerne veileder deg om fradeling og tomtesalg. 

Ring eller send oss en e-post i dag , så kan du så smått begynne å planlegge hva du vil bruke pengene fra tomtesalget på. Mindre hage, betyr også mindre hagearbeid, og mer tid til det du har lyst til å gjøre. Tenk alle drømmene som nå kan realiseres!