Archihus
Hanne T. Synslien
Sist endret: 07. februar 2024
Lesetid: ~8 min

Kjøkkenet

Kjøkkenet er det mest allsidige stedet i de fleste hjem. Det er her vi inntar dagens første brødblings, tilbereder festmiddager til vennegjengen, gjør lekser med barna og løser verdensproblemer med naboen over en kaffekopp.

Kjøkkenet – stedet for både orden og gylne øyeblikk

Kjøkkenet skal ta hånd om små og store opplevelser fra morgen til kveld og fylle sin rolle både grå tirsdager i november og solfylte festdager i mai. Dekketøy, kasseroller og alskens kjøkkenutstyr har sine faste plasser, og det skal være enkelt å holde orden og system i hverdagen. Det er gjerne også her på kjøkkenet at de gylne øyeblikkene oppstår, når en nybakt bolle eller hemmelighet deles over bordet.

AH-farge_iStock-509958017.jpg

Funksjonelle kjøkken med lekkert design

Kjøkkenet får alltid stort fokus når Archihus sine arkitekter tegner nye husmodeller. Her skal god funksjonalitet og lekkert design gå hånd i hånd. I ditt nye hus er det du som bestemmer – også når det kommer til kjøkkenet. 

Du får selvfølgelig kjøkkenet ditt akkurat slik du ønsker deg, både når det gjelder planløsning og innredning. Har du funnet en husmodell som du liker, men ønsker å gjøre endringer på? Sammen med boligkonsulenten og arkitekten ser vi på kjøkkenløsningene for huset som har blitt din favoritt.

Jeg ønsker en uforpliktende husprat med en boligrådgiver

Åpen kjøkken- og stueløsning eller kjøkken som en egen sone

Mange av våre husmodeller har åpen løsning mellom kjøkken- og stue. Det gir den som står og jobber på kjøkkenet nærhet til livet som foregår i stua.

Den åpne kjøkken- og stueløsningen gir en luftig følelse og fungerer sømløst som et allrom til ulik bruk når det tilberedes mat eller inntas måltider på kjøkkenet.

Med Archihus sine karakteristiske, store vinduer får du tilført masse naturlig lys og opplevelsen av en forsterket romfølelse i den åpne kjøkken- og stueløsningen.

Ønskes kjøkkenet som en avgrenset, egen sone, så er det mulig å tilpasse også dette på husmodellen.

Kjøkken i andre etasje

Tenk å ha langstrakt utsikt mens du står og arbeider på kjøkkenet. I mange av våre husmodeller er kjøkkenet plassert i andre etasje nettopp for å gi en luftig følelse med utsikt.

En rekke husmodeller har også utgang til balkong eller takterrasse fra kjøkkenområdet. Det er veldig praktisk på godværsdager hvor man gjerne vil innta både fest- og hverdagsmåltidene ute.

Kjøkkenet i det to etasjes funkishuset Mangal. Det er spiler på den ene veggen. Kjøkkeninnredningen med bakveggen er mørk grå. Døren er åpen ut til den store terrassen.

Husmodellen Mangal har åpen kjøkken- og stueløsning i andre etasje. Her er det kort vei ut til takterrassen.

Tenk langsiktig når du velger kjøkken

Et godt planlagt kjøkken blir et varig kjøkken, og et varig kjøkken skal både stå seg stilmessig, være smart lagt opp i forhold til oppbevaring og sømløse arbeidsflater og tåle hverdagens bruk i mange år.

Se for deg hva kjøkkenet skal innfri for deg og familien frem i tid. Hvordan vil løsningene fungere om ti eller femten år?

Våre kjøkkenleverandører hjelper deg

Når selve innredningen i kjøkkenet skal velges, er det trygt å vite at Archihus samarbeider med to av Norges ledende kjøkkenleverandører, Sigdal og Norema.

De dyktige kjøkkenkonsulentene hos leverandørene hjelper deg gjennom planleggingsfasen, slik at et lekkert kjøkken møter praktiske løsninger med skap- og benkeplass, arbeidssoner og sitteplasser.

Tips! Tenk hele rommet når du skal bestemme deg for hvordan kjøkkenet ditt skal se ut. I tillegg til selve kjøkkeninnredningen, vask, benkeplate og hvitevarer, er det lurt å se for deg veggfarger og gulvtype og listverk. Hvordan vil dette fungere sammen?

Kjøkkentrendene som gjelder nå – bli inspirert og få gode råd

Når man skal velge nytt kjøkken, ønsker de fleste at det skal være både solid, lekkert og trendy å se på. Vi har tatt en prat med Studio Sigdal som har fortalt oss om årets kjøkkentrender.

Les om årets kjøkkentrender

Fra den åpne kjøkken- og stuefløyen i atriumhuset Geneva. Himling, vegger og gulv er i tre. Møbler og interiørdetaljer har et organisk og naturlig uttrykk.

Start din boligdrøm med å bestille vår nye digitale huskatalog.

Slik velger du interiørfarger til nytt hus

Når du bygger nytt ferdighus kan du velge nøyaktig den interiørfargen du vil. Men hvordan velger man blant tusenvis av farger? Vi gir deg noen tips på veien og presenterer smakebiter fra Jotun LADY sitt nye fargekart.

Hvilket gulv skal jeg velge?

Når du skal velge gulv til det nye huset ditt står du overfor mange valg. I tillegg til at gulvet skal være pent, skal det tåle hverdagene til de som skal bo i huset. Med noen gode tips på veien, så får du et gulv som er både vakkert og varig.