Uteplassene gir ekstra romfølelse

En optimal uteplass fungerer som et ekstra oppholdsrom. Våre funkisinspirerte hus har mange varianter av uteplasser, noen med flere i ett og samme hus. Finn din perfekte uteplass her.

Å bygge hus, er ikke bare det - et hus. Det handler om så mye mer. Mange ser først på huset, så på hagen og uteplassene. Vi våger påstanden om at du bør tenke nytt. En unik uteplass gir helt klart huset en ekstra dimensjon, og skaper den gode stemningen. Finn uteplassene du drømmer om, og velg hus etter det.


Bestill vår huskatalog
Dette feltet er påkrevd
Velg kommune fra listen
Har du tomt?

Samtykker

Slik du ønsker det

Uteplassene planlegger du samtidig som du bestemmer hvor på tomta huset skal stå, og hvilken husmodell som passer deg.

Skal du best mulig få de optimale og unike uteplassene som ditt drømmehus fortjener, anbefaler vi at du planlegger dem samtidig med resten av huset.

Alle Archihus kan tilpasses dine ønsker og behov - slik at du får huset og uteplassene akkurat slik du vil ha det. Du tar utgangspunkt i en av husmodellene våre, også tilpasser vi sammen med deg.  Ser du for deg lange og varme sommerkvelder på takterrassen i selskap med venner og familie? Eller vil du helst lese en bok i hengekøya på terrassen samtidig som din bedre halvdel forbereder dagens middag på grillen? Vi hjelper deg med å skape de perfekte uteplassene i ditt nye og moderne drømmehus.

Uteplassene forlenger ikke bare sommersesongen, de blir som et ekstra oppholdsrom å regne og gir deg følelsen av et større hus.

Corbel


Bestill vår huskatalog
Dette feltet er påkrevd
Velg kommune fra listen
Har du tomt?

Samtykker

Hvilken uteplass passer deg best?

Vi har alle forskjellige ønsker og drømmer. Derfor er våre moderne og funkisinspirerte hus utstyrt med en rekke forskjellige uteplasser:

Takterrasse 

Våre funkishus med flatt tak gir deg muligheten til fantastiske takterrasser, hevet høyt over gateplanet. Her får du utnyttet tomtens utsikt til det fulle, og innsynet er minimalt. En takterrasse er et strålende alternativ for deg som har tomt med god utsikt, skal bygge i skrått terreng eller på en mindre tomt. En takterrasse kan også bygges stor, og kan bli godkjent som en del av uteoppholdsarealet – avhengig av den enkelte kommune.

Se noen av våre hus med takterrasse her: Quinta 2, Osaka, Corbel, Consolas, Cremona, Gabriola, Corbel med utleie og Mangal

Balkong 

En balkong kan komme i forskjellige størrelser, og du finner flere varianter på våre hus. De minste balkongene er et perfekt sted for å innta frokosten eller se solnedgangen rundt et lite og koselig cafébord med to stoler. De små balkongene tilfører også fasaden symmetri, og gjør husene ekstra fine å se på.

Se noen av våre hus med balkong her: Latha, Skia, Rektangula Small, Luminari, Kaiti, Gabriola, Mistral og Mistral med utleie.

Overbygd uteplass 

Uteplassen med tak over er perfekt for dere som liker å sitte ute, omtrent til alle årstider. Kanskje du synes maten smaker ekstra godt om den spises utendørs, selv om det regner og blåser? Da er en overbygd uteplass med en varmelampe et godt alternativ. 

Se noen av våre hus med overbygd uteplass her: Rektangula, Latha, Exo, Onyx, Nueva, Avenir, Kaiti, Gabriola, Mangal, Kefa, Candara og Andale

Delvis overbygd uteplass 

Perfekt om du er glad i solen, men har behov for å skjerme deg når det blir for varmt. På enkelte av husene våre er det heldekkende tak over deler av uteplassen, på andre er det pergola - som kan pyntes med grønne planter. Det er også mulig å montere en seilduk over pergolaen, slik at du får heldekkende tak og skygge ved behov. 

Se noen av våre hus som leveres med pergola: Quinta-modellene, Osaka, Narrow, Exo, Stix, Cremona, Calisto, Luminari, Kaiti, Cooper New, Gabriola, Mangal, Lazsic, Sinco og Farisi

Optimale uteplasser

Hent inspirasjon og se illustrasjoner av flere av uteplassene på våre moderne hus.

Vi hjelper deg

Enhver husbygger vi møter har forskjellige tanker om hvordan de optimale løsningene på sitt hus bør være. Dette fordi vi alle er forskjellige og har ulike behov.

Vi har gode og erfarne rådgivere som hjelper deg med å løse huset både innvendig og utvendig. For uteplassen og hagen kan vi også gi gode råd gjennom våre dyktige landskapsarkitekter.  

Jobben til en landskapsarkitekt er å tolke huseierens ønsker og behov, og finne de løsningene som kundene kanskje ikke klarer å se selv. Det første spørsmålet du ofte får i møte med en av våre landskapsarkitekter er derfor hvordan du ønsker å bruke de ulike uteplassene – både hagen og integrerte uteplasser som balkonger og terrasser. Her er det ditt og din families behov som det er viktig å få innsikt i.

Forsterker kvaliteten
Uteplassene på ditt drømmehus skal forsterke kvalitetene ved både huset og tomta, og målet vårt er å skape et godt uteliv for deg uansett vær.

Stix
Bestill vår huskatalog
Dette feltet er påkrevd
Velg kommune fra listen
Har du tomt?

Samtykker

Våre 5 trinn til perfekte uteplasser

Her får du våre råd til hvordan du går frem for å finne de optimale uteplassene til ditt nye hus.

1. Idé

Hent inspirasjon fra bilder i sosiale medier og hageblader. Gi deg selv lov til å drømme. La deg inspirere av bilder i hageblader og på sosiale medier. I bakhodet har du alltid tomta og uteplassene når du planlegger resten av huset ditt. Noter deg alle ideer, slik at du kan diskutere dem videre med arkitekt og landskapsarkitekt før byggingen starter. 

2. Kartlegging

Et kart over tomtas mål og landskap – type terreng, skråninger, vann, viktig beplantning og trær – danner grunnlaget for alt videre arbeid. Dette gir svar på hva man bør beholde eller fjerne på tomta, og hva man får plass til av nye elementer.

3. Budsjett

Tidlig i fasen bør du sette opp et budsjett som viser akkurat hvor mye du har å rutte med. Da slipper du å bruke masse tid på «gode» ideer som du egentlig ikke har råd til.

4. Konseptet

Nå skal alle ideer og ønsker tilpasses tomta. Faktorer som utsikt, innsyn, skjerming, solforhold og vindretning legger klare føringer for hvor det er mest hensiktsmessig å plassere de ulike uteplassene og hagesonene.

5. Endelig design

For å ferdigstille designet for uteplassen utvikler landskapsarkitekten en plan for hvor det skal være beplantning, belysning og møblering. Ofte må man gå flere runder før definitivt design landes og de perfekte uteplassene kan realiseres.

Corbel


Slik bygger vi ditt nye hus

Når du bygger bolig med Archihus er vi med å bygge ditt hjem. Hos oss deler vi inn byggeprosessen i flere trinn. Se hvordan vi realiserer din boligdrøm.

Dette gjør Archihusene unike

Archihusene har signaturelementer som gjør dem unike og enkle å kjenne igjen. Her kan du se hva som skiller Archihus fra andre moderne hus.

Se våre moderne funkisinspirerte hus

Nysgjerrig på hva som skiller Archihus sine moderne funkishus fra 1920- og 30-tallets «ekte» funkishus? Få svaret her!
Jeg ønsker at dere tar kontakt med meg
Dette feltet er påkrevd
Velg kommune fra listen
Har du tomt?

Samtykker

Se flere av våre flotte Archihus her

Husk at alle våre hus kan tilpasses dine ønsker og behov.

Finn ditt nærmeste salgskontor

Har du lyst å begynne planleggingen i dag? Finn din nærmeste Archihus-forhandler, vi kan møte deg via et videomøte, på telefon eller via chat - helt uforpliktende.