Archihus
Mangal er et funkishus med dobbel garasje på hovedplan, to terrasser i 2. etasje og stor takterrasse. Illustrert på en flott opparbeidet tomt med sjøutsikt en sommerdag.

Uteplasser som gir ekstra romfølelse

En optimal uteplass fungerer som et ekstra oppholdsrom. Våre funkisinspirerte hus har mange varianter av uteplasser, noen med flere i ett og samme hus. Finn din perfekte uteplass her.

Å bygge hus, er ikke bare det - et hus. Det handler om så mye mer. Mange ser først på huset, så på hagen og uteplassene. Vi våger påstanden om at du bør tenke nytt. En unik uteplass gir helt klart huset en ekstra dimensjon, og skaper den gode stemningen. Finn uteplassene du drømmer om, og velg hus etter det.

utemiddag-3.jpeg

Slik du ønsker det

Uteplassene planlegger du samtidig som du bestemmer hvor på tomta huset skal stå, og hvilken husmodell som passer deg.

Skal du best mulig få de optimale og unike uteplassene som ditt drømmehus fortjener, anbefaler vi at du planlegger dem samtidig med resten av huset.

Fra loftstuen i funkishuset Corbel. Verandadøren er åpen, og det er perspektiv mot takterrassen som har utesofa, puter og tente lykter.

Alle Archihus kan tilpasses dine ønsker og behov - slik at du får huset og uteplassene akkurat slik du vil ha det. Du tar utgangspunkt i en av husmodellene våre, også tilpasser vi sammen med deg.  Ser du for deg lange og varme sommerkvelder på takterrassen i selskap med venner og familie? Eller vil du helst lese en bok i hengekøya på terrassen samtidig som din bedre halvdel forbereder dagens middag på grillen? Vi hjelper deg med å skape de perfekte uteplassene i ditt nye og moderne drømmehus.

Uteplassene forlenger ikke bare sommersesongen, de blir som et ekstra oppholdsrom å regne og gir deg følelsen av et større hus.

Jeg ønsker en uforpliktende husprat med en boligrådgiver

Hvilken uteplass passer deg best?

Vi har alle forskjellige ønsker og drømmer. Derfor er våre moderne og funkisinspirerte hus utstyrt med en rekke forskjellige uteplasser:

  • Takterrasse
  • Balkong
  • Overbygd uteplass
  • Delvis overbygd uteplass

Takterrasse 

Våre funkishus med flatt tak gir deg muligheten til fantastiske takterrasser, hevet høyt over gateplanet. Her får du utnyttet tomtens utsikt til det fulle, og innsynet er minimalt. En takterrasse er et strålende alternativ for deg som har tomt med god utsikt, skal bygge i skrått terreng eller på en mindre tomt. En takterrasse kan også bygges stor, og kan bli godkjent som en del av uteoppholdsarealet – avhengig av den enkelte kommune.

Corbel er et moderne funkishus med dobbel garasje og stor takterrasse. Illustrert en vakker sommerdag på en tomt i fjordlandsskap.

Se noen av våre hus med takterrasse: Osaka , Corbel , Cremona , Gabriola, Mangal og Quinta 2

Balkong 

En balkong kan komme i forskjellige størrelser, og du finner flere varianter på våre hus. De minste balkongene er et perfekt sted for å innta frokosten eller se solnedgangen rundt et lite og koselig cafébord med to stoler. De små balkongene tilfører også fasaden symmetri, og gjør husene ekstra fine å se på.

Kaiti er et funkishus over to etasjer. Her illustrert med liggende, gråbrun trekledning og innslag av pusset, hvit murfasade.

Se noen av våre hus med balkong: Skia , Kaiti og Gabriola

Overbygd uteplass 

Uteplassen med tak over er perfekt for dere som liker å sitte ute, omtrent til alle årstider. Kanskje du synes maten smaker ekstra godt om den spises utendørs, selv om det regner og blåser? Da er en overbygd uteplass med en varmelampe et godt alternativ. 

Mangal er et funkishus med dobbel garasje på hovedplan, to terrasser i 2. etasje og stor takterrasse. Illustrert på en flott opparbeidet tomt med sjøutsikt en sommerdag.

Se noen av våre hus med overbygd uteplass: Kaiti, Gabriola, Mangal og Andale

Delvis overbygd uteplass 

Perfekt om du er glad i solen, men har behov for å skjerme deg når det blir for varmt. På enkelte av husene våre er det heldekkende tak over deler av uteplassen, på andre er det pergola - som kan pyntes med grønne planter. Det er også mulig å montere en seilduk over pergolaen, slik at du får heldekkende tak og skygge ved behov. 

Osaka er et funkishus med pulttak og takterrasse over garasjen. Illustrert med lys brun trekledning og utkragning med pusset, hvit mur ved sjøen nedenfor trolske fjell.

Se noen av våre hus som leveres med pergola: Quinta 1, Quinta 2, Osaka, Stix, Cremona, Kaiti, Gabriola, Sinco og Farisi

Vi hjelper deg

Enhver husbygger vi møter har forskjellige tanker om hvordan de optimale løsningene på sitt hus bør være. Dette fordi vi alle er forskjellige og har ulike behov.

Vi har gode og erfarne rådgivere som hjelper deg med å løse huset både innvendig og utvendig. For uteplassen og hagen kan vi også gi gode råd gjennom våre dyktige landskapsarkitekter.  

Jobben til en landskapsarkitekt er å tolke huseierens ønsker og behov, og finne de løsningene som kundene kanskje ikke klarer å se selv. Det første spørsmålet du ofte får i møte med en av våre landskapsarkitekter er derfor hvordan du ønsker å bruke de ulike uteplassene – både hagen og integrerte uteplasser som balkonger og terrasser. Her er det ditt og din families behov som det er viktig å få innsikt i.

Fra hjørnet med spisestuen i andre etasje på funkishuset Osaka. Det er vinduer fra gulv til tak og åpen skyvedør ut til takterrassen som ligger over den innebygde garasjen. Vakkert og frodig fjellandskap utenfor.

Gode uteplasser forsterker kvaliteten

Uteplassene på ditt drømmehus skal forsterke kvalitetene ved både huset og tomta, og målet vårt er å skape et godt uteliv for deg uansett vær.

Uteplasser-Stix-close.jpeg

Våre 5 trinn til perfekte uteplasser

Her får du våre råd til hvordan du går frem for å finne de optimale uteplassene til ditt nye hus.

1. Idé

Hent inspirasjon fra bilder i sosiale medier og hageblader. Gi deg selv lov til å drømme. La deg inspirere av bilder i hageblader og på sosiale medier. I bakhodet har du alltid tomta og uteplassene når du planlegger resten av huset ditt. Noter deg alle ideer, slik at du kan diskutere dem videre med arkitekt og landskapsarkitekt før byggingen starter. 

2. Kartlegging

Et kart over tomtas mål og landskap – type terreng, skråninger, vann, viktig beplantning og trær – danner grunnlaget for alt videre arbeid. Dette gir svar på hva man bør beholde eller fjerne på tomta, og hva man får plass til av nye elementer.

3. Budsjett

Tidlig i fasen bør du sette opp et budsjett som viser akkurat hvor mye du har å rutte med. Da slipper du å bruke masse tid på «gode» ideer som du egentlig ikke har råd til.

4. Konseptet

Nå skal alle ideer og ønsker tilpasses tomta. Faktorer som utsikt, innsyn, skjerming, solforhold og vindretning legger klare føringer for hvor det er mest hensiktsmessig å plassere de ulike uteplassene og hagesonene.

5. Endelig design

For å ferdigstille designet for uteplassen utvikler landskapsarkitekten en plan for hvor det skal være beplantning, belysning og møblering. Ofte må man gå flere runder før definitivt design landes og de perfekte uteplassene kan realiseres.

Corbel er et moderne funkishus med dobbel garasje og stor takterrasse. Illustrert en vakker sommerdag på en tomt i fjordlandsskap.
Husmodellen Farisi er en moderne bolig på to etasjer med stor glasskarnapp i front. Her med mørk brun trekledning, en skyfri sommerdag.

Slik bygger vi ditt nye hus

Når du bygger bolig med Archihus deler vi byggeprosessen inn i flere trinn. Se hvordan vi realiserer din boligdrøm.

Les om byggeprosessen her

Toetasjes funkishus illustrert på kysttomt med kveldshimmel i bakgrunnen. Huset Andale har fasade i hvit, pusset mur og brun trekledning.

Moderne funkisinspirerte hus

Nysgjerrig på hva som skiller Archihus sine moderne funkishus fra 1920- og 30-tallets «ekte» funkishus? Få svaret her!

Se flere av våre flotte Archihus

Husk at alle våre hus kan tilpasses dine ønsker og behov.