Archihus
Gunn Hedemann
Forfatter: Gunn Hedemann
Sist endret: 26. januar 2024
Lesetid: ~5 min

Slik bygger vi ditt nye hus

Når du bygger bolig med Archihus er vi med på å bygge ditt hjem. Hos oss deler vi inn byggeprosessen i flere trinn. Se her hvordan vi realiserer din boligdrøm.

Rådgivning

Hos Archihus får du rådgivning gjennom hele prosessen - fra ditt første møte med oss etter at du har bestilt vår gratis huskatalog, til du flytter inn i din nye bolig. Du kommer til å få en fast boligrådgiver, men vi tilbyr deg også å snakke med våre arkitekter. Vi hjelper deg med husvalg, tilpasninger, byggesøknader og mye mer. Før du signerer kontrakten setter vi opp en økonomisk plan som viser alle kostnadene og elementene i byggeprosjektet. Vi kan også hjelpe deg med å finne din drømmetomt om du trenger det. En detaljert oversikt over kostnader i et byggeprosjekt finner du her.

kundemote-Shutterstock.jpeg

Detaljer 

Vi vet at alle har forskjellige behov og ønsker, og alle våre hus kan tilpasses det du har sett for deg. Archihus er bygget på detaljer, og dine detaljer er med på å gjøre din nye bolig helt unik.

Vi har mange dyktige arkitekter som vil hjelpe deg med å tilpasse og endre en husmodell slik at den passer akkurat for deg og ditt behov.

Vårt gode råd er at du starter med å kontakte en av våre boligrådgivere.

Guri Aa Antonsen-web.jpg

Jeg ønsker en uforpliktende husprat med en boligrådgiver

Papirarbeid

Når du har inngått kontrakten med Archihus, fyller vi ut alle skjemaene i byggesøknaden og sender den til kommunen. Når byggetillatelsen er klar kommer man til en viktig milepæl på veien mot din nye bolig - oppmeldingsmøtet. Her møter du byggelederen din for første gang og boligrådgiveren er fortsatt med. I felleskap går dere gjennom alle avtaler og detaljer om byggingen av huset ditt og det er byggelederen din som skal holde kontroll på akkurat ditt byggeprosjekt.

Produksjon

Når alt er klart, begynner vi selve produksjonen av din nye bolig. Prosjekteringsavdelingen har nøye prosjektert ferdighuset ditt med alle nødvendige tekniske detaljer og logistikkavdelingen bestiller materialene. Dette sendes ut til byggeplassen etter hvert som tømreren har behov for det. Våre hus leveres ikke som elementer eller ferdigmoduler, vi bygger ditt hus på din tomt. 

Byggeperioden

Når du bygger hus med Archihus koordinerer vi hele byggeprosessen. Før vi starter setter vi opp en fremdriftsplan som gjør at du kan følge byggingen tett. Det er din byggeleder som koordinerer og sikrer at alle fag- og håndverkstjenester blir utført til rett tid og på rett måte. Er det noe du lurer på underveis i byggeperioden, skal du rette disse til din byggeleder.

Betaling 

Vi benytter Norsk Standard-kontrakter og de regulerer betalingsplanen. Den første fakturaen forfaller som regel når byggearbeidene starter og fordeles over fire fakturaer i løpet av byggeprosessen. Erfaringsmessig tar det tid å planlegge en ny bolig. 

nokkel-Shutterstock.jpeg

Overlevering

Når huset står klart og du er klar for å flytte inn, skaffer vi ferdigdokumenter og alle nødvendige attester. Vi går igjennom huset sammen med deg før overlevering, slik at eventuelle avvik kan rettes opp. Deretter kommer vi også tilbake på en ettårskontroll, for å se at alt fungerer som det skal.