Farisi

Farisi

​Farisi er en storslått, moderne villa som oser av eleganse og eksklusivitet. Planløsningen er smart, og glasskarnappet som strekker seg over to etasjer sørger for et fantastisk lys i store deler av huset.

Til tross for en modernistisk innpakking med store vindusflater, mørke karmer og murpussede flater er det noe med dette huset som også vekker assosiasjoner til mer herskapelige hus.

Planløsningen i det 214 kvadratmeter store Farisi-huset er både generøs og praktisk. Andre etasje rommer hele fire soverom - deler av stua nede kan også enkelt gjøres om til et ekstra soverom. Hovedsoverommet har vindu fra gulv til tak, og walk-in closet med dør inn til badet. De tre andre soverommene har også god størrelse, og to av bodene som ligger vegg-i-vegg kan enkelt gjøres om til walk-in closets. Fra loftstua er det full åpning ned til spisestua i første etasje, noe som gir en særdeles luftig og nesten ”svevende” følelse. Det innvendige rekkverket av glass på loftsstua fremstår som en spennende interiørdetalj. Tenk å tilbringe kvelden foran tv-en her med direkte kommunikasjon til etasjen under, og til omgivelsene ute gjennom glasskarnappet som strekker seg over to etasjer? 

Hallen i 1. etasje har god plass til oppbevaringsløsninger, og en dobbeltdør tar deg videre inn i den åpne stue-kjøkken-løsningen på hele 72 kvadratmeter. Kjøkkenet har god plass til en praktisk øy med sitteplasser rundt, mens spisebordet fortjener hedersplassen i glasskarnappet. Fra stua er det dør ut til en uteplass med pergola over.

1. etasje har også et praktisk vaskerom med egen inngangsdør fra svalgangen utenfor inngangspartiet samt en romslig bad i tilknytning til hallen.

Det buede inngangspartiet ved svalgangen og det valmede taket med stålplater, skaper spennende kontraster til eksteriøret som ellers domineres av tre, glass og mur-uttrykk. 

Relaterte hus

Fakta

BRA: 214 m2
P-ROM: 200 m2
Bebygd areal (BYA): 143 m2
L x B: 14,2 x 9,5 m
*kWh per år: 8231
*kWh per kvm per år: 39,4
Soverom: 4 (5)
Bad 2
Vaskerom 1
Walk-in-closet: 1
Innvendig boder: 3
BRA totalt: 223 m2

*Bygningens romoppvarmingsbehov er beregnet etter SINTEF´s standard NS3031 «Beregning av bygningers energiytelse - Metode og data». Alle Archihusene oppfyller energikarater B.

Har du tomt?
Kjell Collage

Arkitekten sier:

"Eksteriørmessig er Farisi et elegant og storslagent hus med valmtak. Alle de store vinduene gir en følelse av at overgangen mellom ute og inne viskes ut. Den luftige loftstua med åpning ned til spisestua gjør også huset spesielt. Hagesiden av huset har en symmetri som øyet liker å se på; Farisi er kort oppsummert et stort, praktisk, luftig og flott hus som vil tilfredsstille bobehovet til mange ulike typer mennesker – spesielt store familier.”