Archihus
Fra den åpne kjøkken- og stuefløyen i atriumhuset Geneva. Himling, vegger og gulv er i tre. Møbler og interiørdetaljer har et organisk og naturlig uttrykk.
Hanne T. Synslien
Sist endret: 27. november 2023
Lesetid: ~13 min

Husets ulike rom

Husets rom har ulike formål og skal spille ulike roller i livene våre. Hvilke behov skal de ulike værelsene fylle for deg? Bli med på en liten tur gjennom noen av husets rom.

Badet – der dagen starter og rundes av

Det optimale badet er både praktisk og vakkert. Ettersom badet er mest brukt når man starter og avslutter dagen, bør det ha løsninger som gjør at travle morgener og trøtte kvelder flyter fint for alle i huset.

Badet skal også romme velvære

Badene i alle våre moderne ferdighus er godt planlagt med smarte løsninger fra arkitektens side. Likevel kan det hende at du ønsker å gjøre endringer. Kanskje du drømmer om et badekar i tillegg til dusj? Skreddersy drømmebadet ditt tidlig i planleggingsfasen sammen med boligrådgiveren og arkitekten, så får du det nøyaktig som du vil.

Har boligen to bad, så kan det ene bli til barna, mens det andre blir de voksnes.

Se det lekre badet hos en av våre kunder! Dette er fra badet i første etasje i husmodellen Andale. (Foto: Archihus)

318A2952.jpg

Dette badet tilhører voksensonen hos en kunde. Legg merke til dusjgarnityr og armatur i messing. Stilig, ikke sant? (Foto: Archihus)

Sett ditt personlige preg med fliser, farger og materialer, men husk at du tar et valg for mange år fremover. Bruk derfor god tid, og tenk deg nøye om, slik at du får et bad som kombinerer det delikate og smakfulle med det varige og tidløse.

Kjøkkenet – rommet for måltider, lekser og gylne øyeblikk

Kjøkkenet er i mange hjem husets mest allsidige rom. Her skal mat tilberedes, hverdagsmåltider spises, lekser gjøres og tårer tørkes. Kjøkkenet er et rom hvor hverdagens gylne øyeblikk oppstår – her kan nederlaget fra en tapt fotballkamp erstattes med godfølelsen ved å kjenne lukten av nystekte boller eller å spise is med bestevennen.

pexels-tima-miroshnichenko-4908729.jpg

Kjøkkenet er et rom for hverdagens gylne øyeblikk. (Foto: Pexels)

318A3004-HDR.jpg

Fra kjøkkenet hos en kunde. Den L-formede innredningen gir masse skapplass. På øya er det skuffer på begge sider. (Foto: Archihus)

På samme måte som med badet, er kjøkkenet et rom som krever ekstra omtanke i planleggingsfasen. For at kjøkkenet skal ta hånd om små og store opplevelser fra morgen til kveld, må det være smart innredet med god plass både til oppbevaring og oppvartning.

Kjøkkenleverandørene vi samarbeider med har dyktige konsulenter som hjelper deg gjennom denne planleggingsfasen, slik at et lekkert kjøkken møter praktiske løsninger med skap- og benkeplass, arbeidssoner og sitteplasser.

Soverommet

På soverommet skal tidlige morgener, søvnige kvelder og gode oppbevaringsløsninger gå hånd i hånd. Og når helgen kommer er morgenstunden hellig med kaffe på senga.

I tillegg til at du skal sove godt og nyte late morgener, skal soverommet ditt ha en planløsning som gir gode muligheter for garderobe- og oppbevaringsplass. Det har våre arkitekter tenkt på når de har tegnet husene. 

shutterstock_716529016.jpeg

Soverom med utgang til balkong eller terrasse

I flere av våre hus har hovedsoverommet balkong eller utgang til terrasse. Tenk deg luksusen med å åpne opp døren en vårdag, og ta turen ut fra soverommet og hilse en ny dag velkommen.

Det ene blant de fire soverommet i funkishuset Kaiti. Det er store, fotside vinduer, spilevegg bak sengen og en lys grønnfarge på vegger og i himling.

Fra hovedsoverommet i vår husmodell Kaiti. I dette huset har du 4 soverom som alle er over 13 kvm. (Illustrasjon: Archihus)

Vani er et funkishus som kombinerer flatt tak og pulttak. Her vist fra fronten med brostensbelagt rundkjøring og blomster i midten. Huset har grønn trekredning med brunt felt ved inngangen.

Fra hovedsoverommet i husmodellen Vani kan du ta turen ut på egen takterrasse. (Illustrasjon: Archihus)

Barnerommet – de yngstes egen hule

I tillegg til leker og utstyr, skal barneværelset romme store drømmer, fargerike idéer og eventyrlige stunder.

Når arkitektene i Archihus tegner soverom har de alltid husets yngste i fokus, ved å tegne rommene med smarte planløsninger for oppbevaring og godt lysinnslipp fra vinduene. Her skal det være plass både til å leke, trives og vokse.

I mange av Archihusene er soverommene plassert i samme område, slik at barna skal oppleve tryggheten ved å ha soverom nærme foreldrene.

Les også: 1-2-3-4 drømmehus for barnefamilien

shutterstock_1547651993.jpg

Et bra barnerom har god plass til venner. (Foto: Shutterstock)

Det ene soverommet fra funkishuset Quinta 2. Rommet er innredet med ribbevegg og den ene veggen er tapetsert med giraffmotiv.

Et av soverommene i en av våre minste husmodeller, Quinta 2. (Illustrasjon: Archihus)

Jeg ønsker en uforpliktende husprat med en boligrådgiver

Endelig hjemme i stua

Ingenting er som å komme hjem til stua etter en lang dag borte. Sofaen står klar og venter på å ta imot deg. Finn frem boka eller sett på favorittserien på TV og pust ut!

Stua er sonen for avslapning så vel som midtpunktet for sosiale sammenkomster. Derfor er stuene i Archihusene viet stor oppmerksomhet på arkitektens tegnebord.

Med en smart planløsning hvor stua er innrettet med flere soner, kan husets hjerte romme vidt forskjellige opplevelser på samme tid. Mens de voksne slapper av med TV-underholdningen fra sofakroken, kan den yngste leke med LEGO og bestemor lese i boken fra ørelappstolen.

iStock-1227282936.jpg

Mange av våre hus har sømløs overgang mellom kjøkken og stue, og en rekke husmodeller har i tillegg loftstue eller TV-stue.

Som ellers i Archihusene er også stuene utrustet med store vinduer, og en rekke husmodeller har glassdører som fører ut til rommet med den uendelige takhøyden – uterommet.

Stemningsfullt interiørbilde fra den store åpne stuen i det moderne funkishuset Farisi. Det er en mørk, stilfull interiørstil, det er fyr på peisen og skumringstime med vinter utenfor.

Fra stuen på hovedplan i husmodellen Farisi. I husets 2. etasje er det egen loftstue på nærmere 13 kvm.

Fra hjørnet med spisestuen i andre etasje på funkishuset Osaka. Det er vinduer fra gulv til tak og åpen skyvedør ut til takterrassen som ligger over den innebygde garasjen. Vakkert og frodig fjellandskap utenfor.

Husmodellen Osaka med rause vinduer og glassdør ut til takterrassen. (Illustrasjon: Archihus)

Fra master bedroom i funkishuset Andale. Blågrå vegger, dører og vinduer i sort. Perspektiv fra sengen og inn mot walk-in closet og bad. Fra soverommet i huset Andale. (Illustrasjon: Archihus)

Den magiske voksensonen

Tenk å ha en egen suite i ditt eget hjem! Flere av våre husmodeller har voksensone bestående av et hovedsoverom, walk-in closet og bad. Her kan du la livet gå sakte, ha ro og orden og slippe kampen om baderommet.

Husmodellen Andale er et av husene med suite. Her utgjør voksensonen drøye 23 kvm.

Fra TV-stuen hos en kunde, hvor familien også benytter rommet som hjemmekontor. (Foto: Archihus)

Flere stuer eller rom til overs?

Mange av Archihusene har TV-stuer eller loftstuer i tillegg til den tradisjonelle hovedstuen. 

Kanskje det er nå du skal realisere drømmen om din egen zen-sone, et lite bibliotek eller et atelier.

Kun fantasien din setter begrensninger.   

Slik velger du interiørfarger til husets rom

Veggfargen setter stil og stemning i et rom. Men hvordan velger du blant tusenvis av farger? Vi gir deg noen tips på veien.

Valg av innerdører til nytt hus

Husets innerdører skal ha mange funksjoner. Vi gir deg tips og inspirasjon slik at du får innerdører som passer dine ønsker og behov i ditt nye hus.

Hvilket gulv skal jeg velge?

Når du skal velge gulv til det nye huset ditt står du overfor mange valg. Med noen gode tips på veien, så får du et gulv som er både vakkert og varig.

Fra den åpne kjøkken- og stuefløyen i atriumhuset Geneva. Himling, vegger og gulv er i tre. Møbler og interiørdetaljer har et organisk og naturlig uttrykk.

Start din boligdrøm med å bestille vår nye digitale huskatalog.

Våre 24 husmodeller i moderne funkisstil

Velkommen til våre funkisinspirerte hjem! Alle husene er ment som et utgangspunkt, og kan tilpasses dine ønsker og behov med hjelp fra våre dyktige boligrådgivere og arkitekter.