Archihus
Fra master bedroom i funkishuset Andale. Blågrå vegger, dører og vinduer i sort. Perspektiv fra sengen og inn mot walk-in closet og bad.
Hanne T. Synslien
Sist endret: 27. november 2023
Lesetid: ~10 min

Valg av innerdører til nytt hus

Husets innerdører skal ha mange funksjoner. I tillegg til å fungere som trofaste tjenere som skiller rom og soner, skal innerdørene også være pene å se på og ha gode, lyddempende egenskaper. Vi gir deg tips og inspirasjon slik at du får innerdører som passer dine ønsker og behov i ditt nye hus.

Store kvalitetsforskjeller på innerdører

La oss starte med å konstatere det viktigste først; det er det indre som teller, også når det gjelder innerdører! Du skal ha et trent øye for å skille en god fra en dårlig innerdør kun ved å se på døra.

Man vet gjerne ikke hvor dårlig en innerdør er før man har opplevd slamringen og lydlekkasjen fra en såkalt lettdør uten dempelist i karmen. Denne dørtypen er den billigste på markedet og har pappfylling i midten.

Archihus sine husmodeller har kompakte ramtredører som standard

I våre hus leveres skikkelig kvalitet med kompakte ramtredører, løftehengsler og dempelist i karmen som standard. Dørene produseres hos en av våre kvalitetsleverandører, Kloppen Trevare på Lena.

– I tillegg til at dempelisten bidrar til enda bedre lyddemping av en allerede god kvalitetsdør, så får du en myk og lydløs lukking. Dette er en kvalitet man gjerne ikke kjenner verdien av før man har opplevd dører med dårlig kvalitet uten dempelist i karmen, sier daglig leder hos Kloppen Trevare, Jo Rune Holmstad.

Jeg ønsker en uforpliktende husprat med en boligrådgiver

Innerdører som harmonerer med funkishus

I tillegg til at innerdørene dine skal ha bra kvalitet, er det også viktig at de ser bra ut og passer med husets interiørmessige byggestil.

I Archihus har vi allerede valgt dørmodell for deg med den stilfulle døren Urban Visjon som standard. Designet på innerdøren understreker stilvalget som kjennetegner våre funkisinspirerte og moderne hus, nemlig et stramt og elegant uttrykk.

Hvilken farge passer best til din stil? Du kan velge blant disse fire fargene av innerdøren Urban Visjon uten tillegg i prisen:

  • Bomull (NCS S0502Y)
  • Klassisk hvit (NCS S0500N)
  • Peppergrå (NCS S7500-N)
  • Dempet sort (NCS S8500N)

Eik kan fås som tilvalg, og ønsker du en annen dørmodell enn Urban Visjon, så er det selvfølgelig fullt mulig å få det som tilvalg også.  

Urban Visjon i svart og hvit.png

Innerdørens eleganse understrekes av detaljene

Små detaljer kan utgjøre store forskjeller, også når det kommer til dører. Innerdørene blir ekstra stilige hvis detaljene har samme farge som dørbladet.

Svarte detaljer på svarte dører er standard hos Archihus. Det betyr at du får svart håndtak, dempelist, sluttstykke og hengsler dersom du velger innerdør i fargene Peppergrå eller Dempet sort.

På de hvite dørene, Bomull og Klassisk hvit, er det blanke detaljer på tilsvarende deler. Som tilvalg kan du få hengsler i hvit farge. 

Dørhengsler.jpg

– Dersom du ønsker det enda mer stilrent, kan du få innerdører med skjulte hengsler som tilvalg. Disse kan leveres i både svart, børstet og bronse, sier Jo Rune.

Med skjulte hengsler så ser man hengslene kun når døren er åpen.

Plassbesparende med innebygd skyvedør

En innebygd skyvedør befinner seg skjult inne i veggen når den er åpen. Skyvedører er smart dersom du vil ha mulighet for å åpne opp uten å ha dører som tar veggplass. 

sskr.jpg

Er du i planleggingsfasen med nytt hus, så er det lurt å ivareta hensynet til en skyvedør tidlig, slik at arkitekten får tegnet den inn i veggen før byggeprosessen starter. 

Elegant med dobbeldør og dør med sidefelt

En tofløya dør, eller dobbeldør, oser av eleganse og gjør seg veldig godt i store rom. Tofløya dører kan nærmest fremstå som smykker i rommet både når de er lukket og når de er åpne og står majestetisk på hver sin side av åpningen. Tofløya dører mellom hall og stue er vanligst, og gjerne da i glass.

Croppet Farisi interiør.jpg

Oppslått, dobbel glassdør mellom hallen og stuen i vår husmodell Farisi.

Innerdører med klart, frostet eller rillet glass

I våre ferdighus er det store vinduer som slipper inn godt med naturlig lys, og i enkelte husmodeller inngår også en eller flere glassdører som standardleveranse. 

Dører med glass er elegant og fungerer som en myk overgang fra for eksempel en liten entré eller i områder der det er begrenset med lysinnfall fra flere vinkler.

Ønsker du at lyset skal flyte friere mellom rom og soner også når dørene er lukket, så kan det derfor være smart å velge dører med glass som tilvalg i deler av huset. 

– Trenden innen glassdører er rene linjer på døra med en stor glassflate enten i klart, rillet eller frostet glass. Før var det mer smårutet, klart glass i glassdørene, men det har det blitt mindre av, konstaterer Jo Rune.

For hus med voksensone, som det er mange av blant våre funkishus, så vil en innerdør med frostet eller rillet glass mellom walk-in closet og bad gi opplevelsen av en forstørret sone.

Fra master bedroom i funkishuset Andale. Blågrå vegger, dører og vinduer i sort. Perspektiv fra sengen og inn mot walk-in closet og bad.

Fra master bedroom i funkishuset Andale. Her er det benyttet skyvedør inn til walk-in closet og dør med frostet glass inn mot badet.

Også glassdørene til dørtypen Urban Visjon, understreker det stramme og stilrene ved at glasset går rett inn i ramtreet uten å ha list mellom døra og glasset. Her vist med rillet glass i døra.

Slå deg løs med en knallfarget innerdør

Hvem har sagt alle dørene i huset må være enten hvite eller svarte? Har du lyst til å la én dør fremstå som et skikkelig signaturelement så vil det fremstå som et modig valg. La døren inn til gjeste-WC, badet eller ungdomsrommet få en sprekere farge enn resten av huset. Husk at du kan få innerdørene dine i nøyaktig den fargen du vil som tilvalg.

Populært med eikedører og ulik dørfarge i husets etasjer

Ifølge Jo Rune blir eikedører stadig mer populært. Treverket med sin struktur tilfører huset et ekte og eksklusivt uttrykk.

– I tillegg til at eik blir mer populært og at mange velger sprekere farger på innerdørene sine, har det nå også blitt vanligere å ha flere farger i ett og samme hus. Vi ser at kunder f.eks. har én farge på innerdørene i første etasje, mens de har en annen farge i andre etasje, forteller Jo Rune.

Ola Spesial rød og blå.jpg

Eksempel på spesialproduserte dører der inndeling på fyllinger og farger er etter kundens ønsker. Fargene er (f.v) Kveldshimmel (NSC S5010 R90B) og Bordeaux (NCS 6022 Y98R)

Smijernsdør

Et skikkelig tøft valg er å gå for en smijernsdør, også kalt industridør, med glass. Dette tilfører huset noe helt eget, og passer perfekt til Archihus sin arkitektur.

Fra voksensonen i funkishuset Avenir.  Perspektiv fra soverom, gjennom en glassvegg med dør og videre inn til nedfelt badekar og walk-in closet.

I dette huset har voksensonen fått en glassvegg med dør mellom soverom og bad/garderobe.

Boligrådgiveren hjelper deg hele veien ­­– også med valg av innerdør

Det er mye å ta stilling til når du skal bygge nytt hus. Vårt råd er derfor å benytte boligrådgiveren din også når det kommer til innerdører. 

Med solid erfaring og kunnskap, er boligrådgiveren din sparringspartner og følgesvenn helt fra det første møtet og helt frem til du flytter inn i ditt nye hjem.

Fra den åpne kjøkken- og stuefløyen i atriumhuset Geneva. Himling, vegger og gulv er i tre. Møbler og interiørdetaljer har et organisk og naturlig uttrykk.

Start din boligdrøm med å bestille vår nye digitale huskatalog.