Archihus

Vi viser deg vårt ferdighus fra Archihus

På Lunner i Viken fylke har vi besøkt en småbarnsfamilie som har bygget sitt drømmehus. Paret falt for ferdighuset Mistral som har med uttrykket til et funkishus, men som har tradisjonelle planløsninger og saltak. Huset er bygget av Archihus-forhandler Byggservice Innlandet på Jaren.

– Vi valgte Archihus fordi vi likte kombinasjonen med funkisuttrykk kombinert med tradisjonelle løsninger. Huset er bygd på en gård, så det var viktig for oss at huset skulle «passe» inn der. I tillegg likte vi de store vinduene som gir et nydelig lys inn og som gjør at vi kan nyte utsikten vi har fra stuen både oppe og nede.

Par på balkongen i kundetilpasset Archihus på Lunner.jpeg

- Vi har ikke naboer tett på oss, så det å kunne utnytte takhøyde med mye glass gir en ekstra følelse av luft og ro. I den livsfasen vi er i nå, med liten baby i hus, er kjøkkenet hjertet i huset. Det er på nesten 30 m2 og vi tilbringer det meste av dagen vår her forteller Ingrid.  Når vi er på besøk, dufter det nybakt brød og nystekt eplekake.

Stue i kundetilpasset Archihus på Lunner.jpeg

God planlegging viktig

- Vi har fått akkurat det huset vi drømte om. Byggeprosessen har gått smertefritt og vi hadde en god dialog med håndverkere og Byggservice innlandet hele veien, forteller Ingrid.

Stue i kundetilpasset Archihus på Lunner.jpeg

Når de startet planleggingen tok de utgangspunkt i ferdighuset Mistral, men de hadde ønsker om noen tilpasninger som de mente ville gjøre huset enda mer praktisk og funksjonelt.

– Vi møtte bare velvilje og arkitekten sørget for å tegne inn våre ønsker slik at vi fikk det akkurat som vi drømte om. Vi anbefaler alle som skal bygge hus, å være «hands on» og ha en god og detaljert plan sier Ingrid.

Smarte løsninger

Ingrid forteller at de ønsket seg en walk-in closet i tilknytning til bad og soverom, og den løsningen er de veldig fornøyde med i dag. Voksensonen er en del av husets andre etasje som også rommer blant annet barnerom og TV-stue.

Hovedbadet fra kundetilpasset Archihus på Lunner.jpeg

– Denne etasjen har blitt favorittplassen vår når kvelden kommer, her finner vi virkelig hvilepuls og ro. Den universelle utformingen gjør også Mistral til et ferdighus vi kan bo i når vi blir gamle, forteller hun.

TV-stue i kundetilpasset Archihus på Lunner.jpeg

– Vi har hatt god tillit til Byggservice innlandet gjennom hele byggeprosessen og en veldig god dialog, forteller Ingrid. Det gjør byggingen av nytt hus ekstra bra og man slipper store overraskelser som kan komme.

Godt samarbeid 

Prosjektleder Per Anders, har fulgt paret gjennom hele byggeprosessen og er glad for at familien har fått et hjem de virkelig er stolte av. Han ser tilbake på en ryddig prosess med god dialog og en veldig god plan for hva paret ønsket seg.

– De var tydelige i kommunikasjonen og visste godt hva de ønsket seg av meg og Archihus. I første møte fikk de katalogen av meg og de brukte ikke lang tid på å bestemme seg for type husmodell. Vi har diskutert muligheter og sammen kom vi frem til gode løsninger. Jeg er veldig glad for at de er så fornøyde og at huset har blitt som forventet. Takk for tilliten, sier Per Anders i Byggservice innlandet

Har du også lyst til å få oppfylt drømmen om å bygge nytt hus?