Archihus

5 gode grunner for å bygge nytt hus

Vi har lang erfaring med å bygge nye hjem for våre kunder. Det er lærerikt for oss å få innsikt i våre kunders vurderinger når de skal velge seg en ny bolig for seg og sin familie. Kundene våre har ulike behov og gjør derfor også ulike vurderinger. Noen er likevel sammenfallende.

Vi har her samlet 5 av punktene som vi mener vil være til hjelp for deg i din vurdering når det gjelder valg om å bygge hus.

Gunn Hedemann
Forfatter: Gunn Hedemann
Sist endret: 26. januar 2024
Lesetid: ~7 min

1. Gå inn for å trekke frisk luft!

Inneklima er viktig for selve huset, men også svært viktig for de som bor der. Det er mange som sliter med astma og allergi. Hus med balansert ventilasjon vil være med på å redusere noen av plagene til allergikere. Alle husene til Archihus leveres med balansert ventilasjon. Det gjør at alle våre husmodeller har et godt inneklima. Les mer her om hvorfor det er viktig med et godt inneklima og hvordan et balansert fungerer.

Les mer om inneklima

iStock-1147106988.jpg

2. Våre arkitekter tilpasser og endrer huset så det blir perfekt for deg

Ferdighus kan ikke endres, tenker mange. Men det er ikke sant. Alle våre ferdighus kan endres. Hos oss kan du ha møter med våre arkitekter som lytter til dine behov, vurderer din tomt og som endrer en husmodell slik at den blir perfekt for deg og ditt behov. Dette har vi god og lang erfaring med og vi vet at dette setter våre kunder utrolig stor pris på. Start med å ta kontakt med en av våre boligrådgivere så er du snart i gang.

Se hva våre arkitekter gjør

shutterstock_1841758675.jpg

3. Fastpris og ingen stressende budrunder

En stor andel av våre kunder har vært med på stressende budrunder. Og alle som har vært med på dette vet hvordan dette oppleves og drømmer har blitt knust når budrunder tapes. Velger du å bygge hus slipper du dette. Da har du en rolig og kontrollert prosess sammen med en av våre boligrådgivere som sammen med deg planlegger ditt nye hjem. Våre boligrådgivere setter opp en økonomisk plan som tar for seg alle kostnader i ditt byggeprosjekt og prisen er fast. Når du skriver kontrakt med en av våre forhandlere vet du hva byggeprosjektet kommer til å koste.

shutterstock_267766277.jpg

4. Spar store summer på dokumentavgift

Enda en fordel ved å bygge nytt hus er at du betaler 2,5% dokumentavgift til staten kun av tomteprisen. Her sier kundene at de også sparer store summer. Ved kjøp av bruktbolig betaler du samme prosentsats til staten, men da av hele kjøpesummen.

5. Ikke behov for oppussing og ingen uforutsette kostnader

Våre kunder kan ikke så sagt ofte nok hvor glade de er for at de ikke hoppet på et oppussingsprosjekt. Ofte har våre kunder småbarn og er i full jobb og ser ikke hvor de skal finne tiden til å pusse opp et hus. I tillegg sier mange at de ser det som en stor utfordring å bo midt i et oppussingsprosjekt med familien. Når du bygger nytt hus, trenger du ikke å ta på oppussingsklær så snart du kommer hjem fra jobb. Du kan nyte å bo i et nytt og moderne hus, du vet at huset er bygd i henhold til siste gjeldende tekniske forskrifter og du vet at inneklimaet er sundt for deg og din familie. Og sist, men ikke minst så lukter det helt fantastisk av nytt tre. I et nytt hus er det du og din familie som skaper historien i huset.

Flere argumenter for å kjøpe nytt

Skia er et stort funkishus med flere uteplasser. Illustrert på en sjønær, vakkert opparbeidet tomt med basseng, flere uteplasser og kveldshimmel. Archihus sitt moderne funkishus Skia.

Start din husdrøm med å snakke med en av våre boligrådgivere. Det er uforpliktende og gratis. Bruk skjema ved å klikke på knappen eller finn din nærmeste forhandler i oversikten under.