Archihus

Se en kundetilpasset variant av Geneva

Arkitekt Jannicke Henriksen har tegnet en variant av atriumhuset Geneva. Tomten til kunden hadde en skrå form, så for å få plassert huset på tomten måtte vi skråstille soveromsfløyen. Innholdsmessig har denne varianten like mange soverom og bad som standardmodellen, men hvert rom har blitt litt større.

Den store forskjellen er inngangspartiet hvor kundetilpasset modell har fått en entré og gang i stedet for en stor hall. Området med bad, bod, vaskerom og gjeste-wc er totalt like stort, men kundevarianten har valgt bort gjeste-wc til fordel for større bad. Det betyr at antall toaletter er redusert til 2 i huset, noe som er kostnadsbesparende.

Foreldresoverommet i kundetilpasset modell har økt fra 16,8 til 22kvm. Sengen har blitt smart plassert midt i rommet, det er tegnet inn en halvhøy vegg som fungerer som en romdeler slik at det blir et fin walk-in closet på baksiden av sengen.

Foreldresoverom.png
Plantegning kundetilpasset Geneva.jpg Plantegningen av kundetilpasset variant av atriumhuset Geneva. Soveromsfløyen har blitt skråstilt fordi den modellen måtte tilpasses formen på tomten.

Den andre fløyen med kjøkken, spiseplass og stue har lik inndeling som standardmodellen, men hele fløyen er ca 5kvm større i denne varianten. På denne kundetilpassede varianten har vi også fjernet det lille utbygget ved spiseplassen.

Den smale midtfløyen med entré, gang og lounge i kundetilpasset variant er ganske lik originalen, men den ene siden blir skråstilt slik at den harmonerer med den skråstilte soveromsfløyen.

De store forandringene viser seg mest utvendig

Standardmodellen til Geneva har saltak, mens denne kundetilpassede varianten har flatt tak. Den skråstilte soveromsfløyen har fått tøffe takvinduer som gir en fantastisk fin lyseffekt i gangarealet i denne fløyen. Ved at soveromsfløyen blir skråstilt får modellen også et større atrium og dermed en romsligere overbygd uteplass.

Siden varianten har fått flatt tak, er alle skråvinduer blitt erstattet med vindusformer som passer bedre til en modell med flatt tak. Kunden hadde også ønsker om flere overbygde uteplasser så arkitekten har løst dette ved bruk av pergola og spiler. Spiler har blitt et flott dekorelement rundt hele huset. Se spesielt fasade 4 på hvordan arkitekten har brukt spilene som både dekor og skjerming.

Eksteriør 2.jpg
Eksteriør 3.jpg
Eksteriør 4.jpg

Se fasader, illustrasjoner og plantegning

Lurer du på hvordan du kan få tilpasset en bolig til din tomt og ditt behov?

Geneva er et moderne atriumhus med store vinduer. Her illustrert med svart saltak og mørkbrun kledning beliggende på en frodig, opparbeidet tomt.

Vil du se hvordan standard Geneva ser ut?

Geneva er et flott atriumhus hvor du bor på ett plan. Etter lanseringen i høst har dette blitt et meget populært hus.