Archihus
Funkishuset Consolas med utleiedel og takterrasse. Her illustrert med fasade i pusset mur og mørk bruk trekledning.
Gunn Hedemann
Forfatter: Gunn Hedemann
Sist endret: 26. januar 2024
Lesetid: ~5 min

Funkishus med utleie

De økonomiske fordelene med utleie er mange, og veldig mange som bygger hus velger et ferdighus med utleiedel. Den månedlige inntekten fra en utleiedel kan blant annet gi deg mulighet for bedre lånebetingelser i banken, øke verdien på huset ditt og faktisk være avgjørende for om du får lån i banken.

Månedlig skattefri inntekt

Visste du at inntekten du får inn fra en utleiedel er fritatt skatteplikten så lenge verdien på utleiedelen er mindre enn verdien av boarealet du selv disponerer? Slik kan en utleiedel være en gyllen mulighet til å finansiere huslånet på en smart måte. 

Faktorer som beliggenheten på huset ditt og størrelsen på utleiedelen vil nødvendigvis påvirke summen som du kan forvente å få inn i månedlige utleieinntekter. Og her kan du bruke oss i Archihus som en sparringspartner, slik at vi sammen kan se på mulighetene for utleie i område du ønsker å bygge hus i. 

Fra den åpne kjøkken- og stueløsningen i funkishuset Skia. Det er varm blåfarge på veggene, spiler på veggen i trappeløpet og fiskebensparkett på gulvet.

Vil du snakke med en boligrådgiver om våre hus med utleie?

Utleie kan være nøkkelen for å bygge hus

Utleieinntekter er verdifullt med tanke på lånebetingelser i banken og muligheter til å få innvilget et høyere boliglån. Dermed kan utleie være faktoren som gjør at du har råd til å bygge ditt nye hus. Dessuten vil en utleiedel med sine ekstra kvadratmetere og sitt inntektsgrunnlag øke verdien på huset ditt mens du bor der. 

Arkitekttegnet med smarte løsninger

Er det ikke litt upraktisk å måtte forholde seg til og ta hensyn til leieboere i huset? Dette er et spørsmål som ofte dukker opp når en boligkunde skal forholde seg til det å velge et ferdighus med utleiedel eller ikke. Våre arkitekter har både leieboer og huseier i tankene når husmodellene våre tegnes, med et fokus på at begge parter skal leve godt i hver sin del av huset. Smarte planløsninger, separerte innganger og bygd iht til regler ved utleie, gjør at alle kan leve usjenert under samme tak.

Dette er våre moderne hus med utleie