Archihus
Gunn Hedemann
Forfatter: Gunn Hedemann
Sist endret: 26. januar 2024
Lesetid: ~5 min

Slik bygger vi din nye hytte

Vi er glade for at du er interessert i å bygge hytte med Archihus. Hos oss deler vi inn byggeprosessen i flere trinn. Se her hvordan vi realiserer din hyttedrøm.

Rådgivning

Hos Archihus får du rådgivning gjennom hele prosessen - fra ditt første møte med oss til du får nøklene til din nye hytte. Du kommer til å få en fast hytterådgiver, men vi tilbyr deg også å snakke med våre arkitekter. Vi hjelper deg med valg av hyttemodell, personlige tilvalg og endringer til å passe dine ønsker og behov, byggesøknader og mye mer. Før du signerer kontrakten setter vi opp en økonomisk plan som viser alle kostnadene og elementene i byggeprosjektet. Vi kan også hjelpe deg med å finne din drømmetomt om du trenger det.

Kontrakt.jpeg

Detaljer 

Vi vet at alle har forskjellige behov og ønsker, og alle våre hytter kan endres til å bli slik du har sett for deg. Archihus er bygget på detaljer, og dine detaljer er med på å gjøre din nye hytte helt unik.

Idar Sambu.jpeg

Papirarbeid

Når du har inngått kontrakten med Archihus, fyller vi ut alle skjemaene i byggesøknaden og sender den til kommunen. Når byggetillatelsen er klar kommer man til en viktig milepæl på veien mot din nye hytte - oppmeldingsmøtet. Her møter du byggelederen din for første gang og boligrådgiveren er fortsatt med. I felleskap går dere gjennom alle avtaler og detaljer om byggingen av din hytte og det er byggelederen din som skal holde kontroll på akkurat ditt byggeprosjekt.

Produksjon

Når alt er klart, begynner vi selve produksjonen av din nye hytte. Prosjekteringsavdelingen har nøye prosjektert hytta di med alle nødvendige tekniske detaljer og logistikkavdelingen bestiller materialene. Dette sendes ut til byggeplassen etter hvert som tømreren har behov for det. Våre hytter leveres ikke som elementer eller ferdigmoduler, vi bygger din hytte på din tomt. 

Jeg ønsker en uforpliktende husprat med en boligrådgiver

Betaling 

Vi benytter Norsk Standard-kontrakter og de regulerer betalingsplanen. Den første fakturaen forfaller som regel når byggearbeidene starter og fordeles over fire fakturaer i løpet av byggeprosessen. 

Byggeperioden

Når du kjøper hytte fra Archihus koordinerer vi hele byggeprosessen. Før vi starter setter vi opp en fremdriftsplan som gjør at du kan følge byggingen tett. Det er din byggeleder som koordinerer og sikrer at alle fag- og håndverkstjenester blir utført til rett tid og på rett måte. Er det noe du lurer på underveis i byggeperioden, skal du rette disse til din byggeleder.

Overlevering

Når hytta står klar og du er klar for å flytte inn, skaffer vi ferdigdokumenter og alle nødvendige attester. Vi går igjennom hytta sammen med deg før overlevering, slik at eventuelle avvik kan rettes opp. Deretter kommer vi også tilbake på en ettårskontroll, for å se at alt fungerer som det skal.

Slik-bygger-vi-din-hytte.jpeg

Slik bygger vi din nye hytte

Når du bygger fritidsbolig med Archihus er vi med å realisere din hyttedrøm. Hos oss deler vi inn byggeprosessen i flere trinn. Les mer om hvordan vi bygger din nye og moderne hytte.