Archihus

Hva betyr areal-benevnelsene?

Skjønner du ikke forskjellen på "BRA total", "BRA bolig", "P-rom" og "BYA"? Fortvil ikke – her får du forklaringen.

Under alle våre husmodeller finner du en faktaboks med ulike areal-benevnelser. Scroll nedover for å se hva de ulike forkortelsene betyr.  

Bruksareal bolig (BRA bolig)

Dette er arealet innenfor ytterveggene. BRA bolig viser deg hvor mange kvadratmeter du har til disposisjon innvendig i huset ditt, inkludert boder, men ikke yttervegger. Carport, overbygd terrasse og sportsbod inngår ikke i BRA bolig.  

BRA-bolig_ny-2020.jpeg

Bruksareal total (BRA total) 

Dette er arealet innenfor boligens yttervegger. Overbygde arealer utvendig, som for eksempel overbygde terrasser, inngangspartier og carport inngår også i BRA total.   

BRA-total_ny-2020.jpeg

Primærrom (P-rom)

Dette kan sies å være "den viktige delen av boligen"; altså oppholdsrom som stue, kjøkken, bad og soverom. P-rom kan også forklares som "BRA bolig" minus boder med vegger og skillevegger mellom boenheter.

P-rom_NY-2020.jpeg

Bebygd areal (BYA) 

Dette er det arealet som bygningen opptar av terrenget, altså fotavtrykket til boligen. Utkragede bygningsdeler med fri høyde mer enn 0,5 m over terreng og opptil 5 m er med i BYA. Vi gjør oppmerksom på at utvendig biloppstillingsplass kan være inkl i BYA, sjekk gjeldende reguleringsplan. 

BYA-2020.jpeg
Fra den åpne kjøkken- og stueløsningen i funkishuset Skia. Det er varm blåfarge på veggene, spiler på veggen i trappeløpet og fiskebensparkett på gulvet.

Start din boligdrøm med å bestille vår huskatalog.

Velg om du vil ha den digitalt eller tilsendt i posten.