Archihus

Hva betyr areal-benevnelsene?

Skjønner du ikke forskjellen på "BRA total", "BRA bolig", "P-rom" og "BYA"? Fortvil ikke – her får du forklaringen.

Hva er forskjellen på BTA og BRA eller BRA og P-rom? Under alle våre husmodeller finner du en faktaboks med ulike areal-benevnelser. Vi forklarer deg forskjellen. Scroll nedover for å se hva de ulike forkortelsene betyr.  

Bruksareal bolig (BRA bolig)

Dette er arealet innenfor ytterveggene. BRA bolig viser deg hvor mange kvadratmeter du har til disposisjon innvendig i huset ditt, inkludert boder, men ikke yttervegger.

BRA-bolig_ny-2020.jpeg

Bruksareal total (BRA total) 

Dette er arealet innenfor boligens yttervegger. Overbygde arealer utvendig, som for eksempel overbygde terrasser, inngangspartier og carport inngår også i BRA total.   

BRA-total_ny-2020.jpeg

Primærrom (P-rom)

Dette kan sies å være "den viktige delen av boligen"; altså oppholdsrom som stue, kjøkken, bad og soverom. P-rom er BRA bolig minus bodarealer. Alle innvendige vegger er med, unntatt veggene som tilhører bodarealet.

P-rom_NY-2020.jpeg

Bebygd areal (BYA) 

Dette er det arealet som bygningen opptar av terrenget, altså fotavtrykket til boligen. Utkragede bygningsdeler med fri høyde mer enn 0,5 m over terrengets gjennomsnittsnivå rundt konstruksjonen/bygningsdelen og opptil 5 m er med i BYA.

BYA-2020.jpeg
Fra den åpne kjøkken- og stuefløyen i atriumhuset Geneva. Himling, vegger og gulv er i tre. Møbler og interiørdetaljer har et organisk og naturlig uttrykk.

Start din boligdrøm med å bestille vår nye digitale huskatalog.