Moderne funkishus

Moderne funkishus og tradisjonelle funkishus fra 1920- og 30-tallet; vi gir deg ulikhetene og likhetene. Funkis ferdighus er et populært boligvalg for mange og flere drømmer om å bygge funkishus. Archihus har små funkishus og store funkishus, og alle er arkitekttegnet for optimalisere den fantastiske følelsen av å bo i et ekte moderne drømmehjem.

Hva er funkis? 

Ønsker du å bygge funkishus? Da er du sikkert interessert i å lese litt om hvordan de moderne funkishusene fikk sin form!

De fleste forbinder begrepet funkishus med moderne, firkantede hus med store vinduer, geometriske former, stilrene linjer og flate tak. Funkishusene - og de funkisinspirerte husene er stadig like populære, mye på grunn av deres tidløshet og minimalistiske og rene preg. 

Disse kvalitetene har våre moderne funkishus:

  • Spennende arkitektur
  • Unike hus - som kan tilpasses
  • Moderne stil 
  • Flate og skrå tak 
  • Stramme linjer 
  • Glatte flater 
  • Her brukes kun de beste materialer

Moderne funkishus og ekte tradisjonelle funkishus – forskjellene

- De "ekte" funkishusene ble for det første bygget i betong. Mange hadde også bare små vinduer på rekke og rad. Funkishusene skulle dessuten være totalt blottet for "fiksfakseri"; de skulle være så funksjonelle, stramme, rene og gjennomtenkte at de nesten ble litt kjedelige, forklarer Archihus-arkitekt Kjell Johansen (bildet). 

Moderne funkishus 

Folk i dag lever annerledes enn for 100 år siden. I de "ekte" funkishusene skulle det være dør mellom kjøkkenet og stuen. I de moderne husene er det åpne kjøkken- og stueløsninger som gjelder. Store vinduer og walk-in closets står også på dagens ønskelister - eller helst egne "voksensoner" med hovedsoverom, bad og walk-in closet. Litt annerledes enn på 20-tallet da mann og kone ofte sov på hvert sitt lille soverom. 

- Archihus tilbyr moderne funkishus med en spennende arkitektur som appellerer til en moderne livsstil. Jeg vil si at ferdighusene er tilpasset den måten vi ønsker å bo og leve på nå. Bonusfamilier med mange barn har for eksempel behov for mange soverom. Vi vet også at mange er avhengige av å leie ut en del av huset for å få råd til å bygge det, og flere av Archihusene har derfor en egen utleieleilighet. Åpne og luftige planløsninger, store vinduer og walk-in closets har de også, sier Johansen.  

Denne illustrasjonen fra Avenir-huset vårt viser en "voksensone" der man går rett fra soverommet, inn på badet og videre inn i walk-in closetet. PS: Dette er en tilpasset variant som ikke inngår i standardleveransen.

Funksjonalismens funkishus

La oss spole tilbake til 1920-tallet, det spennende tiåret da arkitektene begynte å tenke nytt og betegnelsen funksjonalisme vokste frem.

Nye byggematerialer som stål, stålarmert betong og glass ga arkitektene helt nye muligheter. Med bærekonstruksjoner i betong kunne de plutselig plassere vinduene akkurat der de ville, eller fylle hele vegger med glass om de ønsket det. Kreativiteten blomstret, arkitektene lekte seg og funkishuset så dagens lys.

Frihet i forhold til utforming var også hele essensen i funksjonalismen. Bygningenes bruk og konstruksjon skulle uttrykkes i måten de ble formgitt på. Bort med all unødvendig dekor og gamle stilelementer! Nå var det store flater, rette linjer og geometriske former som gjaldt, og stikkordene var lys, luft og hygiene. 

Kilde: Wikipedia. Trykk her for å lese mer om funksjonalismen og se bilder av flere "ekte" funkishus.

Eksempler på ekte funkishus

Lese mer om våre moderne funkishus?

Klikk hjem huskatalogen vår, så sender vi deg toppmoderne boliginspirasjon i postkassen innen kort tid
Bestill vår huskatalog
Dette feltet er påkrevd
Velg kommune fra listen
Har du tomt?

Samtykker

Noen av våre moderne funkishus

Akkurat som de ekte funkishusene har Archihus sine moderne funkishus med flate tak rene, stramme linjer og glatte flater. For å bryte opp det stramme uttrykket har mange av husene fått et buet inngangsparti. Muruttrykket er også inspirert fra 1920- og 30-tallets funkishus.

Se alle våre moderne hus

Vi har funkisinspirerte hus med både flate og skrå tak, og funkishus med utleie. Mange av våre funkishus med takterrasse er spesielt populære. Lurer du på funkishus og pris? For pris på våre funkishus er våre forhandlere alltid klare for å gi deg den informasjonen du søker.

​Arkitekttegnede funkishus

1920- og 30-tallets funkishus representerte noe helt nytt og veldig spennende, og har vært til stor inspirasjon for Archihus-arkitekten vår, Kjell Johansen. Vi har derfor valgt å kalle husene våre for "funkisinspirerte hus" eller "moderne funkishus".

- I likhet med funksjonalismens hus har alle Archihusene rene, stramme linjer og glatte flater - de er for eksempel helt uten lister både inn- og utvendig, forklarer Kjell Johansen. Og det er nettopp disse rene og sømløse detaljene som appellerer til den moderne boligkjøperen. 

Unike hus - som kan tilpasses 

Med våre Archihus kan du velge å flytte inn i en standard katalogmodell, tegnet og optimalisert for at du og familien din skal ha det best mulig, eller du kan tilpasse husmodellen personlig etter dine ønsker og behov. 

Les hva som gjør Archihusene unike her eller i vår huskatalog

Kjell Collage

Arkitekt Kjell Johansen sier:

- For å bryte opp det stramme uttrykket hadde funkishusene ofte innslag av geometriske former og Archihusenes buede balkonger og inngangspartier er eksempler på dette. I tillegg har vi tatt med oss muruttrykket og de karakteristiske hjørnevinduene.

Hvordan ser et funkishus ut innvendig?

Boligkunder som velger å bygge et funkisinspirert hus, vil gjerne sørge for at den moderne stilen opprettholdes på innsiden for å skape en gjennomgående helhet.

I de fleste hus som er av den moderne stilen i utgangspunktet, vil boligkunden gjerne innrede på en måte som matcher interiøret med eksteriøret. Enkle stilistiske møbler, fargekontraster, store rene flater, geometriske former, store speilflater, utnyttelse av sollyset og en fast plass for alle ting er gjerne stikkord når boligtyper som dette skal innredes. 

Vakker og ren enkelhet i husmodellen Onyx. 

Sømløs opplevelse av omgivelsene, i husmodellen Farisi.

Stemningsfulle møter mellom dagslys og elegant innredning.

Hvordan gå frem for å bygge funkishus?

Sammen med oss kan vi gjøre drømmen din om et funkisinspirert hus til virkelighet!

Alt starter med et første møte mellom deg og boligkonsulenten. Her vil vi vise deg utvalg, produkter og muligheter, mens vi også blir kjent med dine ønsker og behov. Kanskje har du også allerede et tomtearel som vi må ta hensyn til, når vi nå skal finne din perfekte husmodell. Det er på dette møtet at vi også setter opp et økonomisk budsjett ut fra dine forutsetninger og ser på eventuelle tilpasninger som er mulig med den husmodellen du ønsker å gå videre med. 

Vi strekker oss langt for at du skal kunne flytte inn i akkurat din unike boligdrøm!

Pris på funkishus

For prisliste på våre husmodeller, så anbefaler vi at du kontakter din nærmeste Archihus-forhandler. Der vil du få svar på alt du lurer på, og et økonomisk plan som du kan benytte i ditt møte med banken. 

Små funkishus

Et begrenset budsjett eller en mindre tomt trenger ikke å bety at du ikke kan leve ut den moderne boligdrømmen. Våre små funkishus, Quinta-serien, er ypperlige arealeffektive husvalg med smarte løsninger.

Funkishus med utleie

Funkishus med utleie er en smart måte å investere i boligdrømmen. En utleieenhet gir deg mulighet til å betale ned huslånet ditt raskere, gir deg bedre lånebetingelser og øker verdien på huset ditt. Våre arkitekttegnede funkishus med utleie er tegnet smart, slik at både huseier og leietaker får et godt hjem - uten å forstyrre hverandre.

Ferdighus med flatt tak

​Vi tilbyr flere moderne funkishus med flatt tak. Slike tak er trygge og sikre, men det stiller høyere krav til at og ingeniørene utformer detaljer på en god måte, og til bruk av gode materialer.

Våre funkishus leveres i topp kvalitet og bygges av meget profesjonelle fagfolk. Her brukes kun de beste materialer. 

Vår samarbeidspartner på tak er Protan, den største takentreprenøren i Norge. De monterer fallisolasjon, samt membran eller takfolie på alle Archihus. Deres erfarne taktekkere dokumenterer hele veien at taket er tett og har sjekklister for kontroll av duken som sveises i alle skjøter, noe som gir lang holdbarhet.

Trenger du mer informasjon om våre trygge tak, klikk på knappen på bildet under. 

Funkishus med garasje eller carport integrert

Det er nesten ingen som ønsker å bygge en standard katalogmodell, og vi strekker oss alltid langt for å tilpasse huset etter kundenes ønsker. Derfor vil du alltid finne et stort utvalg av funkishus med forskjellige type garasje og carportløsninger. Ønsker du noe litt anderledes er det bare å ta kontakt så ser vi hva vi får til.