Moderne funkishus

Moderne funkishus og tradisjonelle funkishus fra 1920- og 30-tallet; vi gir deg ulikhetene og likhetene. Funkis ferdighus er et populært boligvalg for mange og flere drømmer om å bygge funkishus. Archihus har små funkishus og store funkishus, og alle er arkitekttegnet for å optimalisere den fantastiske følelsen av å bo i et ekte moderne drømmehjem.

Hva er funkis? 

Ønsker du å bygge funkishus? Da er du sikkert interessert i å lese litt om hvordan de moderne funkishusene fikk sin form!

De fleste forbinder begrepet funkishus med moderne, firkantede hus med store vinduer, geometriske former, stilrene linjer og flate tak. Funkishusene - og de funkisinspirerte husene er stadig like populære, mye på grunn av deres tidløshet og minimalistiske og rene preg. 

Disse kvalitetene har våre moderne funkishus:

  • Spennende arkitektur
  • Unike hus - som kan tilpasses
  • Moderne stil 
  • Flate og skrå tak 
  • Stramme linjer 
  • Glatte flater 

Moderne funkishus og ekte tradisjonelle funkishus – forskjellene

Det Norske Leksikon sier følgende: "Funkis er et sjargongnavn på arkitekturstilen funksjonalisme. Uttrykket oppsto i Sverige under Stockholm-utstillingen i 1930. I arkitekturkretser har funkis blitt brukt som skjellsord om overfladiske etterligninger av byggverk reist etter funksjonalismens prinsipper. Det ble oftest knyttet til toetasjes én- eller tofamiliehus med flatt tak eller lavt pyramidetak, utvendig panelt både horisontalt og vertikalt, og med utstrakt bruk av glass, ofte som hjørnevinduer. Dette ble gjerne kalt «folkefunkis»."

Moderne funkishus 

Folk i dag lever annerledes enn for 100 år siden. I de "ekte" funkishusene skulle det være dør mellom kjøkken og stue. I de moderne husene er det åpne kjøkken- og stueløsninger som gjelder. Store vinduer og walk-in closets står også på dagens ønskelister - eller helst egne "voksensoner" bestående av hovedsoverom, bad og walk-in closet. Litt annerledes enn på 20-tallet da mann og kone ofte sov på hvert sitt lille soverom. 

- Archihus tilbyr moderne funkishus med en spennende arkitektur som appellerer til en moderne livsstil. Jeg vil si at ferdighusene er tilpasset den måten vi ønsker å bo og leve på nå. Bonusfamilier med mange barn har for eksempel behov for mange soverom. Vi vet også at mange er avhengige av å leie ut en del av huset for å få råd til å bygge det, og flere av Archihusene har derfor en egen utleieleilighet. Åpne og luftige planløsninger, store vinduer og walk-in closets preger dagens moderne funkishus.  

Illustrasjonen du ser over er fra vår husmodell Avenir og viser en "voksensone" der man går rett fra soverommet, inn på badet og videre inn i walk-in closetet. PS: Dette er en tilpasset variant som ikke inngår i standardleveransen.

Funksjonalismens funkishus

La oss spole tilbake til 1920-tallet, det spennende tiåret da arkitektene begynte å tenke nytt og betegnelsen funksjonalisme vokste frem.

Nye byggematerialer som stål, stålarmert betong og glass ga arkitektene helt nye muligheter. Med bærekonstruksjoner i betong kunne de plutselig plassere vinduene akkurat der de ville, eller fylle hele vegger med glass om de ønsket det. Kreativiteten blomstret, arkitektene lekte seg og funkishuset så dagens lys.

Frihet i forhold til utforming var også hele essensen i funksjonalismen. Bygningenes bruk og konstruksjon skulle uttrykkes i måten de ble formgitt på. Bort med all unødvendig dekor og gamle stilelementer! Nå var det store flater, rette linjer og geometriske former som gjaldt, og stikkordene var lys, luft og hygiene. 

Kilde: Wikipedia. Trykk her for å lese mer om funksjonalismen og se bilder av flere "ekte" funkishus.

Eksempler på ekte funkishus

Lese mer om våre moderne funkishus?

Klikk hjem huskatalogen vår, så sender vi deg toppmoderne boliginspirasjon i postkassen innen kort tid
Bestill vår huskatalog
Dette feltet er påkrevd
Velg kommune fra listen
Har du tomt?

Samtykker

Noen av våre moderne funkishus

Akkurat som de ekte funkishusene har Archihus sine moderne funkishus med flate tak rene, stramme linjer og glatte flater. De glatte flatene kan være pusset mur eller det kan benyttes slett trekledning som gir et glatt uttrykk. Det siste leveres som standard i våre hus.

​Arkitekttegnede funkishus

1920- og 30-tallets funkishus representerte noe helt nytt og veldig spennende, og har vært til stor inspirasjon for Archihus-arkitektene. Vi har derfor valgt å kalle husene våre for "funkisinspirerte hus" eller "moderne funkishus".

I likhet med funksjonalismens hus har de fleste Archihusene rene, stramme linjer og glatte flater. Innvendig kan husene leveres uten lister slik at man får mest mulig glatte og rene flater. Og det er nettopp disse rene og sømløse detaljene som appellerer til den moderne boligkjøperen. 

Unike hus - som kan tilpasses 

Med våre Archihus kan du velge å flytte inn i en standard katalogmodell, tegnet og optimalisert for at du og familien din skal ha det best mulig, eller du kan tilpasse husmodellen personlig etter dine ønsker og behov. 

Les hva som gjør Archihusene unike her eller i vår huskatalog

Hvordan ser et funkishus ut innvendig?

Boligkunder som velger å bygge et funkisinspirert hus, vil gjerne sørge for at den moderne stilen opprettholdes på innsiden for å skape en gjennomgående helhet.

I de fleste hus som er av den moderne stilen i utgangspunktet, vil boligkunden gjerne innrede på en måte som matcher interiøret med eksteriøret. Enkle stilistiske møbler, fargekontraster, store rene flater, geometriske former, store speilflater, utnyttelse av sollyset og en fast plass for alle ting er gjerne stikkord når boligtyper som dette skal innredes. 

Vakker og ren enkelhet i husmodellen Onyx. 

Sømløs opplevelse av omgivelsene, i husmodellen Farisi.

Stemningsfulle møter mellom dagslys og elegant innredning.

Hvordan gå frem for å bygge funkishus?

Sammen med oss kan vi gjøre drømmen din om et funkisinspirert hus til virkelighet!

Alt starter med et første møte mellom deg og boligrådgiveren. I dette møtet ønsker vi å bli kjent med deg og høre om dine ønsker og behov. Har du en tomt vil vi veldig gjerne få informasjon om denne slik at vi kan guide deg best mulig. En tomtebefaring er vi gjerne med på slik at vi i etterkant kan komme med forslag til plassering av huset slik at du utnytter tomten på best mulig måte. Her skal det også tas hensyn til solforhold og naboer. 

Når vi har fått mest mulig innsikt i dine behov kan vi samme se på ulike husmodeller. Ofte tar vi utgangspunkt i en katalogmodell som vi endrer og tilpasser slik at den blir perfekt for deg. 

Vi strekker oss langt for at du skal kunne flytte inn i akkurat din unike boligdrøm!

Pris på funkishus

For prisliste på våre husmodeller, så anbefaler vi at du kontakter din nærmeste Archihus-forhandler. Der vil du få svar på alt du lurer på, og en økonomisk plan som du kan benytte i ditt møte med banken. 

Små funkishus

Et begrenset budsjett eller en mindre tomt trenger ikke å bety at du ikke kan leve ut den moderne boligdrømmen. Våre små funkishus, Quinta-serien, er ypperlige arealeffektive husvalg med smarte løsninger.

Funkishus med utleie

Funkishus med utleie er en smart måte å investere i boligdrømmen. En utleieenhet gir deg mulighet til å betale ned huslånet ditt raskere, gir deg bedre lånebetingelser og øker verdien på huset ditt. Våre arkitekttegnede funkishus med utleie er tegnet smart, slik at både huseier og leietaker får et godt hjem - uten å forstyrre hverandre.

Ferdighus med flatt tak

​Vi tilbyr flere moderne funkishus med flatt tak. Slike tak er trygge og sikre, men det stiller høyere krav til at arkitekter og ingeniørene utformer detaljer på en god måte, og til bruk av gode materialer.

Våre funkishus leveres i topp kvalitet og bygges av meget profesjonelle fagfolk. Her brukes kun de beste materialer. 

Vår samarbeidspartner på tak er Protan, den største takentreprenøren i Norge. De monterer fallisolasjon, samt membran eller takfolie på alle Archihus. Deres erfarne taktekkere dokumenterer hele veien at taket er tett og har sjekklister for kontroll av duken som sveises i alle skjøter, noe som gir lang holdbarhet.

Trenger du mer informasjon om våre trygge tak, klikk på knappen på bildet under. 

Funkishus med garasje eller carport integrert

Det er nesten ingen som ønsker å bygge en standard katalogmodell, og vi strekker oss alltid langt for å tilpasse huset etter kundenes ønsker. Derfor vil du alltid finne et stort utvalg av funkishus med forskjellige type garasje og carportløsninger. Ønsker du noe litt anderledes er det bare å ta kontakt så ser vi hva vi får til.

Se alle våre moderne hus

Vi har funkisinspirerte hus med både flate og skrå tak, og funkishus med utleie. Mange av våre funkishus med takterrasse er spesielt populære. Lurer du på funkishus og pris? For pris på våre funkishus er våre forhandlere alltid klare for å gi deg den informasjonen du søker.