Moderne funkishus

Moderne funkishus og tradisjonelle funkishus fra 1920- og 30-tallet; vi gir deg ulikhetene og likhetene. Funkis ferdighus er et populært boligvalg for mange og mange drømmer om å bygge funkishus. Archihus har små funkishus og store funkishus, og aller er de arkitekttegnet for optimalisere den fantastiske følelsen av å bo i et ekte moderne drømmehjem.

Bygge funkishus? Da er du sikkert interessert i å lese litt om hvordan de moderne funkishusene fikk sin form!

De fleste forbinder begrepet funkishus med moderne, firkantede hus med store vinduer og flate tak. En arkitekt derimot ville aldri kalt Archihusene over, for funkishus. 

Moderne funkishus og ekte tradisjonelle funkishus - forskjellene

- De "ekte" funkishusene ble jo for det første bygget i betong. Mange hadde også bare små vinduer på rekke og rad. Funkishusene skulle dessuten være totalt blottet for "fiksfakseri"; de skulle være så funksjonelle, stramme, rene og gjennomtenkte at de nesten ble litt kjedelige, forklarer Archihus-arkitekt Kjell Johansen (bildet). 

Arkitekttegnede funkishus 

1920- og 30-tallets funkishus representerte allikevel noe helt nytt og veldig spennende, og har vært til stor inspirasjon for Archihus-arkitekten. Vi har derfor valgt å kalle husene våre for "funkisinspirerte hus" eller "moderne funkishus". 

- I likhet med funksjonalismens hus har alle Archihusene rene, stramme linjer og glatte flater - de er for eksempel helt uten lister både inn- og utvendig, forklarer Johansen. 

Les hva som gjør Archihusene unike her eller i vår huskatalog

Kjell Collage

Arkitekt Kjell Johansen sier videre:

- For å bryte opp det stramme uttrykket hadde funkishusene ofte innslag av geometriske former og Archihusenes buede balkonger og inngangspartier er eksempler på dette. I tillegg har vi tatt med oss muruttrykket og de karakteristiske hjørnevinduene.

Eksempler på ekte funkishus

Lese mer om våre moderne funkishus?

Klikk hjem huskatalogen vår, så sender vi deg toppmoderne boliginspirasjon i postkassen innen kort tid
Bestill vår huskatalog
Dette feltet er påkrevd
Velg kommune fra listen
Har du tomt?

Samtykker

Moderne funkishus - fakta

Moderne funkishus 

Folk i dag lever ganske så annerledes enn for 100 år siden. I de "ekte" funkishusene skulle det være dør mellom kjøkkenet og stuen. I de moderne husene er det åpne kjøkken- og stueløsninger som gjelder. Store vinduer og walk-in closets står også på dagens ønskelister - eller helst egne "voksensoner" med hovedsoverom, bad og walk-in closet. Litt annerledes enn på 20-tallet da mann og kone ofte sov på hvert sitt lille soverom. 

- Archihus tilbyr moderne funkishus med en spennende arkitektur som appellerer til en moderne livsstil. Jeg vil si at ferdighusene er tilpasset den måten vi ønsker å bo og leve på nå. Bonusfamilier med mange barn har for eksempel behov for mange soverom. Vi vet også at mange er avhengige av å leie ut en del av huset for å få råd til å bygge det, og flere av Archihusene har derfor en egen utleieleilighet. Åpne og luftige planløsninger, store vinduer og walk-in closets har de også, sier Johansen.  

Denne illustrasjonen fra Avenir-huset vårt viser en "voksensone" der man går rett fra soverommet, inn på badet og videre inn i walk-in closetet. PS: Dette er en tilpasset variant som ikke inngår i standardleveransen.   

Funksjonalismens funkishus

La oss spole tilbake til 1920-tallet, det spennende tiåret da arkitektene begynte å tenke nytt og betegnelsen funksjonalisme vokste frem.

Nye byggematerialer som stål, stålarmert betong og glass ga arkitektene helt nye muligheter. Med bærekonstruksjoner i betong kunne de plutselig plassere vinduene akkurat der de ville, eller fylle hele vegger med glass om de ønsket det. Kreativiteten blomstret, arkitektene lekte seg og funkishuset så dagens lys.

Frihet i forhold til utforming var også hele essensen i funksjonalismen. Bygningenes bruk og konstruksjon skulle uttrykkes i måten de ble formgitt på. Bort med all unødvendig dekor og gamle stilelementer! Nå var det store flater, rette linjer og geometriske former som gjaldt, og stikkordene var lys, luft og hygiene. 

Kilde: Wikipedia. Trykk her for å lese mer om funksjonalismen og se bilder av flere "ekte" funkishus.

Bestill vår huskatalog
Dette feltet er påkrevd
Velg kommune fra listen
Har du tomt?

Samtykker

Noen av våre moderne funkishus

Akkurat som de ekte funkishusene har Archihus sine moderne funkishus med flate tak rene, stramme linjer og glatte flater. For å bryte opp det stramme uttrykket har mange av husene fått et buet inngangsparti. Muruttrykket er også inspirert fra 1920- og 30-tallets funkishus.

Se alle våre moderne hus

Vi har funkisinspirerte hus med både flate og skrå tak, og funkishus med utleie. Mange av våre funkishus med takterrasse er spesielt populære. Lurer du på funkishus og pris? For pris på våre funkishus er våre forhandlere alltid klare for å gi deg den informasjonen du søker.

Små funkishus

Et begrenset budsjett eller en mindre tomt trenger ikke å bety at du ikke kan leve ut den moderne boligdrømmen. Våre små funkishus, Quinta-serien, er ypperlige arealeffektive husvalg med smarte løsninger.

Funkishus med utleie

Funkishus med utleie er en smart måte å investere i boligdrømmen. En utleieenhet gir deg mulighet til å betale ned huslånet ditt raskere, gir deg bedre lånebetingelser og øker verdien på huset ditt. Våre arkitekttegnede funkishus med utleie er tegnet smart, slik at både huseier og leietaker får et godt hjem - uten å forstyrre hverandre.

Funkishus med flatt tak

Her gir vi deg god faktabasert informasjon om hvorfor du trygt kan bygge funkishus med flatt tak.